Προ των πυλών το καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη: Τι άλλο θα κλείσει

Στη ραγδαία διασπορά του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα έχει στρέψει το βλέμμα της  η κυβέρνηση με τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να σπεύδουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση, δεδομένου ότι κρούσματα έχουν χτυπήσει κόκκινο, καθώς τρία στα δέκα τεστ βγαίνουν πλέον θετικά.

Τόσο οι επιστήμονες όσο και οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε διαρκείς συσκέψεις, προκειμένου να βρεθεί λύση για να «τιθασευτεί» η ξέφρενη πορεία του ιού αλλά και να αποτραπεί κάτι ανάλογο στην Αττική.

Επεξεργάζονται πιο σκληρά μέτρα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στρέφεται στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων για περαιτέρω αυστηροποίηση στις μετακινήσεις με περιορισμό στις επιλογές μετακίνησης μέσω γραπτών μηνυμάτων αλλά και επαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ από τις 21.00 έως τις 05.00, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Η επιτροπή εντός των επόμενων ωρών θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό το νέο αυστηρότερο πλαίσιο και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στις 18.00 κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας νωρίτερα συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι των νοσοκομείων της πόλης.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, συναντήθηκε με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και συναποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν και άλλο οι έλεγχοι και να γίνονται διαρκείς περιπολίες για να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού.

Πηγή: newsbeast.gr