3 οικονομικοί τρόποι να αναβαθμίσετε το σαλόνι σας

Σε πολλές φάσεις της ζωής μας έχουμε ανάγκη για ανανέωση.

Αυτό μπορεί να αφορά πολλούς τομείς. Από κάτι περίπλοκο, όπως μία αλλαγή στον τρόπο ζωής, ένα ταξίδι, μια νέα δουλειά μέχρι κάτι πιο απλό όπως μια αλλαγή στην εμφάνισή μας ή στο σπίτι μας. Συχνά ταυτίζουμε τέτοιες αλλαγές με μεγάλο οικονομικό κόστος, πράγμα το οποίο δεν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα μπορούμε να αναβαθμίσουμε το σπίτι μας και συγκεκριμένα το σαλόνι μας, που είναι ο χώρος στον οποίο χαλαρώνουμε και υποδεχόμαστε τους αγαπημένους μας με 3 απλούς και οικονομικούς τρόπους.

1.Ριχτάρια καναπέ

Το κυριότερο έπιπλο του σαλονιού είναι οι καναπέδες μας. Αυτοί πιάνουν το μεγαλύτερο χώρο και είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε μπαίνοντας στο χώρο. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένα από τα πιο κοστοβόρα. Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι θα θέλαμε να τους αλλάξουμε αλλά δε μπορούμε να επωμιζόμαστε ένα τέτοιο κόστος συχνά. Μία έξυπνη και οικονομική λύση είναι το ριχτάρι καναπέ. Μπορούμε να βρούμε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων σε πολύ καλές τιμές και να κάνουμε ό,τι συνδυασμούς θέλουμε. Μ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνο δίνουμε μία αίσθηση ανανέωσης στο χώρο μας αλλά προστατεύουμε και τα έπιπλά μας από τη φθορά και τους ανεπιθύμητους λεκέδες.

2. Αρωματικά κεριά

Τα κηροπήγια https://hintsdeco.com/collections/keria-khrophgia με αρωματικά κεριά είναι μία από τις πιο όμορφες και οικονομικές αγορές που μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να διαλέξουμε χρώματα και αρώματα που ταιριάζουν είτε με την εποχή είτε με την αισθητική που επιθυμούμε να δώσουμε στο χώρο μας. Οι επιλογές είναι άπειρες και ανάλογα τη διάθεσή μας και το πως θέλουμε να μυρίζει το σαλόνι και κατ’ επέκταση το σπίτι μας, μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Άλλωστε, οι μυρωδιές είναι συχνά πιο σημαντικές απ’ ότι νομίζουμε. Ο εγκέφαλος μας ταυτίζει ορισμένες μυρωδιές με καταστάσεις ή περιόδους. Οπότε μπορούμε με αυτό τον τρόπο να ορίσουμε εμείς μία μυρωδιά η οποία μας εκφράζει και μας ευχαριστεί. Επιπλέον, οι καλεσμένοι που έρχονται στο σπίτι μας σχηματίζουν μία ωραία και μυρωδάτη ανάμνηση. Συνδυάστε την αισθητική των κηροπηγίων που θα επιλέξετε με τα επιτραπέζια φωτιστικά https://hintsdeco.com/collections/epitrapezia-fwtistika σας και το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!

3.Κουρτίνες

Οι κουρτίνες όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο μπορούν να δώσουν μία τελείως διαφορετική εικόνα στο χώρο μας. Σε συνδυασμό και με τα ριχτάρια που αναφέραμε παραπάνω μπορούμε να κάνουμε αμέτρητους χρωματικούς συνδυασμούς που θα δώσουν μια φρέσκια και καλαίσθητη νότα στο σαλόνι μας. Προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα μπορούμε να επιλέξουμε μία κλασική και ουδέτερη εσωτερική κουρτίνα και να «παίξουμε» με την εξωτερική που συνήθως είναι και η πιο εντυπωσιακή.

Extra Tips: Αν θέλουμε να δώσουμε την αίσθηση του μεγαλύτερου και πιο ψηλοτάβανου χώρου προτείνουμε το παρακάτω χρήσιμο tip.

Αλλάζουμε θέση στο κουρτινόξυλο και το τοποθετούμε λίγο κάτω από το σημείο που τελειώνει το ταβάνι μας και όχι ακριβώς πάνω από το παράθυρο. Μ’ αυτό τον τρόπο δίνουμε και την αίσθηση του μεγαλύτερο παραθύρου αλλά και του ψηλότερου ταβανιού.