Άγγιγμα ψυχής: Πού βρίσκεται και πώς είναι σήμερα το σημείο που γυρίστηκε η πιο ερωτική σκηνή

Ήταν η σεζόν 1998-1999 όταν η τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη με τους Σταύρο Ζαλμά και Θεοφανία Παπαθωμά έσπασε τα… μηχανάκια της AGB με την τηλεθέαση που πέτυχε.

Ήταν το σενάριο που καθήλωσε το κοινό για να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε κάθε επεισόδιο. Κάτι ακόμη που θυμούνται πολύ είναι ότι τα γυρίσματα έγιναν στα Ζαγοροχώρια σε ένα γραφικό σκηνικό που συζητήθηκε πολύ.

Η υπόθεση της σειράς ήθελε την Δέσποινα Απέργη (Θεοφανία Παπαθωμά) να ζει στο Δίλοφο Ζαγορίου. Ήταν μια νεαρή αγιογράφος, κόρη του προέδρου της κοινότητας, που όνειρό της ήταν να περάσει στην Σχολή Καλών Τεχνών. Εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που προέκυψαν στην ευρύτερη περιοχή του χωριού, εμπλέκεται η αρχιεπισκοπή Ιωαννίνων και συχνά μεταβαίνει στην περιοχή, ως απεσταλμένος, ο πατήρ Ιωάννης Μεγαπάνος (Σταύρος Ζαλμάς), με σκοπό να βοηθήσει την κατάσταση και τους κατοίκους. Με αρχική αφορμή μια αγιογραφία, Δέσποινα και Ιωάννης έρχονται κοντά και ζουν ένα παράφορο, αλλά ‘απαγορευμένο έρωτα.

Και αυτό που έμεινε αξέχαστο, επίσης, ήταν η πιο ερωτική σκηνή της σειράς όταν οι δυο τους βρέθηκαν για ακόμη μια φορά μόνοι σε έναν παλιό μύλο.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=UjpzL1tDlnE” width=”640″ height=”640″]

Το κτίσμα που έγινε το γύρισμα με την σκηνή βρίσκεται στο χωριό Κήποι Ζαγορίου σε ένα πανέμορφο σημείο και αν το δεις εξωτερικά μοιάζει σαν να μην πέρασε μια μέρα. Τo ipeirotika.gr βρέθηκε εκεί και σας δείχνει πώς είναι σήμερα. Εσωτερικά, βέβαια, υπάρχει εγκατάλειψη αλλά αν μπεις μέσα, αμέσως θα σου έρθει στο μυαλό η σειρά.