Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας: Δεν έχουν νερό επί 1 εβδομάδα αλλά ο Δήμος ανακοινώνει ότι το πρόβλημα λύθηκε!

Για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι του χωριού Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας είναι μία ολόκληρη εβδομάδα χωρίς νερό.

Το πρόβλημα που υπάρχει μήνες δεν έχει λυθεί με τους κατοίκους να υφίστανται μια τεράστια ταλαιπωρία και να πρέπει να κουβαλούν νερό από λάκκους για να καθαρίζουν και να το βράζουν ακόμη και για να πλύνουν λίγα πιάτα. Φυσικά δεν υπάρχει ούτε σταγόνα για να πιούν και αναγκάζονται να κατεβαίνουν συνεχώς στην Κόνιτσα για να αγοράζουν εμφιαλωμένα μιας και δεν υπάρχει παροχή από τον Δήμο.

Η αγανάκτηση όμως των κατοίκων σήμερα έφτασε στο αποκορύφωμά της μόλις διάβασαν την ανακοίνωση του Δήμου Κόνιτσας ότι το πρόβλημα λύθηκε και ότι το χωριό τους έχει πια νερό. Κι αυτό γιατί από την βρύση τους δεν τρέχει σταγόνα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κόνιτσας αναφέρει:

“Δήμος Κόνιτσας: Αποκατάσταση βλαβών δικτύου ύδρευσης στον οικισμό «Θεοτόκος» και στις Κοινότητες «Αγία Βαρβάρα» και «Αμάραντος» από τα συνεργεία της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου Κόνιτσας.
Πυρετωδώς και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εργάστηκαν για πέντε ημέρες τα συνεργεία της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Κόνιτσας, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νικολάου Τσιαλιαμάνη, για την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών, που σημειώθηκαν σε αγωγούς του δικτύου ύδρευσης (που παρασύρθηκαν από τον μεγάλο όγκο των νερών, επειδή βρίσκονται εντός της ροής ποταμών), οι οποίοι υδροδοτούν τον οικισμό «Θεοτόκος» και την Κοινότητα «Αγία Βαρβάρα» του Δήμου Κόνιτσας, λόγω της τελευταίας θεομηνίας.

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Εξάρχου μετά την άμεση αποκατάσταση των βλαβών, ευχαριστεί και δημόσια τους μόνιμους και έκτακτους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Από το Γραφείο Δημάρχου”

Μετά το δελτίο τύπου, το ipeirotika.gr επικοινώνησε αμέσως με κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας οι οποίοι μας ανέφεραν ότι η ανακοίνωση είναι ψευδής και ότι έχουν να δουν νερό στις βρύσες τους εδώ και μία εβδομάδα! Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει αλλά οι συνθήκες πια έχουν δυσκολέψει πολύ καθώς αναγκάζονται να κουβαλούν μέσα στο κρύο και στους παγωμένους δρόμους κουβάδες έχοντας ακόμη και σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι ίδιοι μιλούν για πλήρη αδιαφορία που δεν θα τους κάνει όμως να εκγαταλείψουν το χωριό τους. Ζητούν για ακόμη μια φορά να έχουν το πρώτο και βασικό αγαθό, εν έτει 2021, το ΝΕΡΟ!

Το μόνο που απομένει είναι να περιμένουν οι κάτοικοι μήπως φανεί το αποτέλεσμα των ανθρώπων που πράγματι δούλεψαν στο σημείο σε κάποιες ώρες…