Άγιος Παΐσιος: Ο μικρός πρωταγωνιστής της σειράς που όντως ονομάζεται Παΐσιος και πώς επιλέχθηκε

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την σειρά Άγιος Παΐσιος έκανε ο σκηνοθέτης της, Γιώργος Τσιάκκας μιλώντας στην εκπομπή Πάμε Δανάη, στο Mega.Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον μικρό πρωταγωνιστή ο οποίος υποδύθηκε τον Άγιο σε μικρή ηλικία. Το εντυπωσιακό είναι ότι το μικρό αγόρι ονομάζεται πράγματι Παΐσιος πράγμα που δεν γνώριζε ο σκηνοθέτης όταν τον διάλεξε ως υποψήφιο για τον ρόλο.

«Για τον μικρό Αρσένιο ήθελα να βρω ένα παιδί από την Κόνιτσα ώστε να να είναι αρκετά εξοικειωμένος με την φύση» αναφέρει ο σκηνοθέτης και προσθέτει: «Πήγαμε σε μία κατασκήνωση της εκκλησίας και είδα ένα ντροπαλό που μου είπε πως τον λένε Παΐσιο. Όταν έδωσα στον μικρό Παΐσιο να διαβάσει τον βίο της Αγίας Αγάθης το ήξερε γιατί το είχε διαβάσει την προηγουμένη μέρα». Όπως είπε ο σκηνοθέτης ρώτησε τον άνθρωπο που τους το διάβασε αν ισχύει (μιας και ήταν μεγάλη σύμπτωση) και του είπε ναι και ότι δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο λόγο που το έκανε, απλώς είχε επιλέξει τον συγκεκριμένο βίο.

Επιπλέον ο μικρός Παΐσιος γνώριζε ήδη για τον Άγιο και τη ζωή του, τον αγαπούσε ενώ φοράει πάντα επάνω του ένα σταυρουδάκι σαν ευλογία το οποίο είχε δώσει ο Άγιος στον πατέρα του και δεν το βγάζει ποτέ.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=63-oHvW07zo” width=”740″ height=”1040″]