Ακυρώνεται η παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Ακυρώνεται η φετινή παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων που ήταν προγραμματισμένη όπως κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου λόγω του θανάτου του Δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ.

Aπό την περιφέρεια Ηπείρου, ανακοινώθηκε ότι ο τριήμερος εορτασμός για την 110η Επέτειο Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ματαιώνεται λόγω της απώλειας του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Συγκεκριμένα ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις του τριημέρου, η κατάθεση στεφάνων στις 20/02/2023 και η παρέλαση, που θα γινόταν στο πλαίσιο εορτασμού της τοπικής επετείου απελευθέρωσης.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί μόνο η τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και η κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.

Σημείωση: Η Εσπερίδα για την εναέρια διάσωση, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα (6.30 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» στα Ιωάννινα), θα πραγματοποιηθεί κανονικά γιατί αποτελεί έναν οφειλόμενο φόρο τιμής και μνήμης, μετά από ένα χρόνο που συμπληρώθηκε της τραγικής απώλειας του αδικοχαμένου Ερμή Θεοχαρόπουλου.”

Παράλληλα ο Δήμος ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις που τελούν υπό την αιγίδα του.

Την Κυριακή η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ – Ακυρώνονται εκδηλώσεις