Ανοιχτά θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο τα κομμωτήρια και τα κουρεία

Η ανακοίνωση του δεύτερου lockdown από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε άνδρες και γυναίκες να μην έχουν προλάβει να επισκεφθούν κομμωτήρια και κουρεία και να σπεύδουν σε αυτά.

Ήδη συρρέουν πολίτες σε κομμωτήρια και κουρεία για κούρεμα και βαφή εν όψει του κλεισίματος της οικονομικής δραστηριότητας.

Τα μέτρα καραντίνας θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τις έξι το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες κομμωτήρια και κουρεία θα παραμείνουν ανοιχτά και τ Σαββατοκύριακο και θα κλείσουν από Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί του Σαββάτου, στις 06:00, μπαίνει ξανά σε ένα οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων ολόκληρη η χώρα. Το νέο lockdown θα κρατήσει για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Κάτι το οποίο θα μοιάζει, αλλά δεν θα είναι τελείως ίδιο, με αυτό το οποίο είχε συμβεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Επανενεργοποιούνται τα πενταψήφια SMS για να βγαίνει κάποιος από το σπίτι. Ανοιχτά παραμένουν βέβαια σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, δομές υγείας, η διανομή του έτοιμου φαγητού. Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με αυτό το οποίο συνέβη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, αλλά και τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες, και του γυμνασίου και του λυκείου, θα παραμείνουν ανοιχτά.

Κλειστά θα είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια τα οποία θα λειτουργήσουν με καθεστώς τηλεργασίας. Βεβαίως, η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι ότι τώρα η χρήση μάσκας και για αυτούς οι οποίοι μετακινούνται είναι προφανώς καθολική και υποχρεωτική σε όλες τις μετακινήσεις.