Από το Ισραήλ… στη Ζίτσα!

Τις φυσικές ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα του Δήμου Ζίτσας είχαν την ευκαιρία να γευτούν… δημοσιογράφοι από το Ισραήλ κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή. 

Οι έντεκα δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών, περιοδικών, ταξιδιωτικών οδηγών και κλαδικών ιστοσελίδων του Ισραήλ κατά την ολιγοήμερη παραμονή τους ξεναγήθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γεώργιο Ράδο στο Ρέμα της Βλάχας, μια παραποτάμια διαδρομή 5 χιλιομέτρων στον Καλαμά, που αποτελεί μέρος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών μήκους 132 χιλιομέτρων το οποίο πρόκειται να ενταχθεί στο Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών. Επίσης, δοκίμασαν παραδοσιακά εδέσματα τοπικών παραγωγών, όπως, κρασί και τσίπουρο Ζίτσας, γλυκά του κουταλιού, βότανα, μπαχαρικά και μέλι.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από το Ισραήλ ανταποκρίθηκε στη πρόσκλησή μας και συμπεριέλαβαν στις περιοχές ενδιαφέροντός τους, το Δήμο Ζίτσας» τονίζει ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Ράδος υπογραμμίζοντας πως « η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενισχύει την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να καταστεί ο Δήμος Ζίτσας νέος τουριστικός προορισμός στην Ήπειρο προσελκύοντας επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ».

 Στους φιλοξενούμενους προσφέρθηκαν ως  αναμνηστικά δώρα το «Καλάθι του Δήμου Ζίτσας» και ένα σημειωματάριο με τα «Τουριστικά ‘μονοπάτια’ του Δήμου Ζίτσας» , όπως έχει ονομαστεί το εγκεκριμένο από τον ΕΟΤ πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου, στο πλαίσιο του οποίου διεξήχθη και το ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip). 

 Από την πλευρά τους, οι επισκέπτες εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τις φυσικές ομορφιές και τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής. Μάλιστα, κατά την ξενάγησή τους,  βιντεοσκόπησαν και φωτογράφισαν σημεία του ποταμού Καλαμά στα οποία ήδη αναπτύσσονται εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ενώ, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον  παραδοσιακό οικισμό του Εκκλησιοχωρίου, με τους πετρόχτιστους ξενώνες.