Αποτρίχωση με laser – Όσα θέλετε να ξέρετε πριν επιλέξετε

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αποτελεί ένα αισθητικό ζήτημα που απασχολεί γυναίκες και άνδρες από πολύ νεαρή ηλικία -ήδη από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας. Η αποτρίχωση με laser συνιστά την πλέον σύγχρονη και οριστική λύση για την αντιμετώπιση της τριχοφυΐας που προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.

Ωστόσο, πολλά άτομα έχοντας συνηθίσει να χρησιμοποιούν πρόσκαιρες μεθόδους αποτρίχωσης, όπως είναι το ξυραφάκι και η αποτριχωτική κρέμα, εκφράζουν πολλές απορίες σε σχέση με την εφαρμογή της αποτρίχωσης με laser.

Αν και εσείς σκέφτεστε να επιλέξετε την αποτρίχωση με laser προκειμένου να απαλλαγείτε μια και καλή από την τριχοφυΐα σε όποιο σημείο του σώματος και αν σας ενοχλεί, δείτε παρακάτω τις απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα των ενδιαφερόμενων προτού προχωρήσουν στην εφαρμογή της μεθόδου.

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κάποιος την αποτρίχωση με laser;

Οι άνδρες έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από πολύ νωρίς, από την εφηβεία, όμως δεν ισχύει το ίδιο με τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει διότι είναι προτιμότερο να έχει σταθεροποιηθεί η έμμηνος ρύση στις νεαρές γυναίκες ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε ορμονική διαταραχή.

Είναι απαραίτητο να προηγηθεί κάποια προετοιμασία πριν από την εφαρμογή του laser;

Οι ειδικοί στην αποτρίχωση laser (δηλαδή πιστοποιημένοι αισθητικοί και δερματολόγοι) συστήνουν δύο ημέρες πριν τη θεραπεία να έχει προηγηθεί ξύρισμα της περιοχής όπου θα εφαρμοστεί η μέθοδος. Σίγουρα δεν επιτρέπεται να έχει προηγηθεί αποτρίχωση με κερί ή βελόνα ακόμα και 20 ημέρες πριν από το ραντεβού για αποτρίχωση laser. Επιπλέον, η επιδερμίδα που πρόκειται να υποβληθεί στη θεραπεία πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή από κρέμες και καλλυντικά.

Πόσο αξιόπιστη είναι η μέθοδος αποτρίχωσης με laser; 

Η αποτρίχωση με laser δεν είναι καθόλου επικίνδυνη όταν τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και πραγματοποιείται σε εξειδικευμένο κέντρο ή ιατρείο. Πάντα να κάνετε έρευνα αγοράς προτού καταλήξετε στην ειδικό που θα σας την εφαρμόσει. Το laser άλλωστε στοχεύει κατευθείαν στη μελανίνη της τρίχας χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα στο παραμικρό.

Υπάρχουν αντενδείξεις για την αποτρίχωση laser;

Η εφαρμογή της αποτρίχωσης πράγματι αντενδείκνυται για ορισμένες περιπτώσεις. Δεν επιτρέπεται να εφαρμόζεται σε άτομα που λαμβάνουν φάρμακα που προκαλούν φωτοευαισθησία, σε γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης, σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο ερυθηματώδης λύκος αλλά και σε άτομα που έχουν υποστεί δερματικές βλάβες ή έχουν κάνει solarium.

Είναι επώδυνη η μέθοδος αποτρίχωσης με laser;

Η εφαρμογή της θεραπείας είναι εντελώς ανώδυνη καθώς το μηχάνημα που αξιοποιείται διαθέτει ψυκτικό μηχανισμό. Ακόμα και αν κάποιος ενδιαφερόμενος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στον πόνο, η θεραπεία μπορεί να γίνει με την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμα.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι συνεδρίες και ποια λύση προσφέρεται για τα ενδιάμεσα διαστήματα;

Η συχνότητα των θεραπειών εξαρτάται πάντα από το περιστατικό καθώς εκτιμάται βάσει της περιοχής εφαρμογής της αποτρίχωσης και του είδους της τριχοφυΐας. Όσο για τα μεσοδιαστήματα των συνεδριών, οι ειδικοί προτείνουν εφόσον είναι απαραίτητο να κάνετε αποτρίχωση να χρησιμοποιήσετε μόνο ξυραφάκι.

Είναι όντως μόνιμο το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης laser; 

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο όταν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες συνεδρίες. Το χρονικό διάστημα που μπορεί να επιτευχθεί αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την περιοχή και το είδος της τριχοφυΐας.