Άρτα: Επιχειρηματίες κάνουν δωρεά φρούτα σε όλους τους μαθητές του Δήμου!

Στην παραλαβή και διάθεση ακτινιδίων στους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων, προχωρά ο Δήμος Αρταίων ύστερα από δωρεά των επιχειρηματιών Χρήστου και Γιώργου Κολιού.

Ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαριστεί θερμά τους επιχειρηματίες για την πρωτοβουλία τους αυτή.

Ήδη έχουν διατεθεί 2 τόνοι ακτινιδίου στα σχολεία. Σημειώνεται, πως οι παιδίατροι συνιστούν στις οικογένειες να εντάξουν το ακτινίδιο στο παιδικό διατροφικό πρόγραμμα, καθώς μεταξύ άλλων, αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη από ιώσεις. Παράλληλα, οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών, και έτσι προστατεύεται το DNA από πιθανές βλάβες εξαιτίας τους. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C που περιέχει βελτιώνουν την απορρόφηση του σιδήρου.

Η διανομή ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου από το 8ο Δημοτικό Σχολείο και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλες τις σχολικές βαθμίδες του Δήμου Αρταίων.

Ο κ. Κολιός διαβεβαίωσε τον Δήμο, πως η επιχείρηση είναι διατεθειμένη να διαθέσει όση ποσότητα χρειαστεί, ώστε να καλυφτεί το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του Δήμου.

Μετά από συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή, ποσότητες θα διατεθούν και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα ΚΑΠΗ του Δήμου.