Άρτα: «Περπατώντας στις γειτονιές της πόλης» – Η νέα πρωτοβουλία του Δήμου

Χρ. Τσιρογιάννης: «Όπως γίνεται έργο σε κάθε γειτονιά της πόλης, έτσι θα μιλήσουμε σε κάθε γειτονιά της πόλης. Έχουμε στάση ευθύνης απέναντι στην πόλη». 

Δημόσιο διάλογο, απολογισμό, προτάσεις αλλά και τις αναμενόμενες υποδείξεις από τους πολίτες, έχει η νέα δράση που εγκαινίασε από την Άνω Πόλη η Δημοτική Αρχή. Έτσι o Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και το Τοπικό Συμβούλιο, είναι αποφασισμένοι να «οργώσουν» κάθε γειτονιά της πόλης για να αναλύσουν το έργο που κάνει η δημοτική αρχή και πως αυτό αλλάζει προς το καλύτερο την καθημερινότητά τους, αλλά και για να ακούσουν υποδείξεις και τυχόν παράπονα των δημοτών. 

Έτσι, χθες ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, με τους Αντιδημάρχους, Κώστα Χαρακλιά, Δημήτρη Σφήκα, Γιώργο Πανέτα, Παντελή Κωλέτσο, τον Πρόεδρο του ΚΚΜΠΑΠ Σωτήρη Χρηστούλη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αρταίων Αντώνη Καρaμπίνα, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Γιαννούλη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κώστα Ζέρβα, περπάτησαν την περιοχή των Ταξιαρχών, επέβλεψαν τον χώρο του ΚΑΠΗ, την παιδική χαρά και τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τα φρεάτια υδροσυλλογής των υδάτων αλλά και τα  τυχόν επικίνδυνα υψίκορμα δέντρα. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στις οδούς: 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων, Στρατώνος, Ταξιαρχών, Λ. Μαβίλης, Ρίτσου και Δαβάκη.

Περπατώντας τους δρόμους της Άνω πόλης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες και επιχειρηματίες της περιοχής για θέματα καθημερινότητας, με τους κατοίκους να θέτουν στον Δήμαρχο ζητήματα καθημερινότητας. 

Ο Δήμαρχος και οι παρευρισκόμενοι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι, απάντησαν σε ερωτήματα, ενημέρωσαν για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων αλλά και για τα σχέδια της Δημοτικής αρχής.

«Όσο περισσότερο συζητούμε με τους δημότες μας, τόσο πιο σοφοί γινόμαστε. Τα προβλήματα απαιτούν διάλογο και ανοιχτά μάτια και αυτιά. Απέναντι στον Δήμο μας, στην πόλη μας, έχουμε μια στάση ευθύνης. Θέλουμε έναν Δήμο δυνατό, μια πόλη λειτουργική και ακμάζουσα. Γι’ αυτό, όπως ακριβώς γίνεται έργο σε κάθε γειτονιά της πόλης, έτσι θα μιλήσουμε σε κάθε γειτονιά στην πόλη », ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Τσιρογιάννης.