Χιονιάς την Κυριακή: Πώς θα επηρεαστεί η Ήπειρος

Χιονιάς σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας-ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Γράφει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Φίλες και φίλοι όπως ανέφερα και μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ήδη από τα μέσα της εβδομαδας που διανύουμε, όσοι είναι να κινηθείτε την ερχόμενη Κυριακή στη βόρεια Ελλάδα καλό θα είναι να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες για καλό και για κακό, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού με χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, και γρήγορη χιονόστρωση, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο της Μακεδονίας ενώ σε ορεινοτερες περιοχές το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται μέσα σε λίγες ώρες να ξεπεράσει αρκετά και τα 15 με 20 εκατοστά!

Πιο συγκεκριμένα
– Στην Μακεδονία δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιπεδινές – πεδινές περιοχές στα κεντρικά της περιφέρειας συμπεριλαμβανομένου και του νομού Θεσσαλονίκης!
– Στη Θράκη πάνω περίπου από τα 300 μέτρα
– Στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία πάνω περίπου από τα 500- 600 μέτρα!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Εντωμεταξύ από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίου Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο αφορά και την Ήπειρο. Συγκεκριμένα τα κύρια χαρακτηριστικά της αναμενόμενης κακοκαιρίας, είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.
Ειδικότερα η Ήπειρος θα επηρεαστεί από αργά το βράδυ του Σαββάτου (26 Φεβρουαρίου) και την Κυριακή. Λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και Δήμων, συνιστά δε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.