Χρυσό μετάλλιο για 12χρονη Γιαννιώτισσα

Πρόκριση στο Παγκόσμιο κύπελλο λάτιν χορού στην Κολομβία

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στους προκριματικούς αγώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο Sensualonica Dance Festival, για το Παγκόσμιο κύπελλο World Latin Dance Cup 2025, η 12χρονη Γιαννιώτισσα Αλίκη Τσούνη, έλαβε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Solo Bachata junior (ηλικίες 12-17) με σκορ 89,65/100 και αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Solo salsa junior με σκορ 83,32/100.

Η πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο εξασφαλίζουν στην Αλίκη την συμμετοχή της στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου World Latin Dance Cup 2025 που θα διεξαχθεί στην Καρταχένα, Cartagena στην Κολομβία. Μια σημαντική διάκριση που πρώτη φορά συμβαίνει για την πόλη των Ιωαννίνων.

Η 12χρονη Γιαννιώτισσα είναι αθλήτρια στη σχολή χορού DanceArt Academy στα Ιωάννινα της Βασιλικής Σεντελέ, η οποία είναι και η προπονήτριά της και έχουν συμμετάσχει σε πληθώρα αγώνων σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία 2,5 χρόνια σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις για τη σχολή και τα Ιωάννινα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο στον διεθνή διαγωνισμό χορού IDO World Dance Championships που διεξήχθη στα Σκόπια, η ταλαντούχα Αλίκη κατάφερε να κυματίσει η ελληνική σημαία σε ψηλές θέσεις αφού κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε 64 συμμετοχές από 10 χώρες και την 7η θέση ανάμεσα σε 32 συμμετοχές από 7 χώρες στις δύο κατηγορίες λάτιν χορού, salsa και bachata, που έλαβε μέρος.

Να ευχηθούμε λοιπόν τα καλύτερα για τη 12χρονη Γιαννιώτισσα στην αθλητική, χορευτική της πορεία και καλή προετοιμασία σε εκείνη και την προπονήτριά της Βασιλική Σεντελέ, για μια πετυχημένη εκπροσώπηση της Ελλάδας, αλλά και των Ιωαννίνων στην μακρινή Κολομβία!