Δείτε ΕΔΩ αν δικαιούστε επιστροφή στο ρεύμα λόγω ΑΠΕ

Ποιοι θα λάβουν τα χρήματα….

Το 1% της κατανάλωσης του ρεύματος θα λάβουν ως επιστροφή οι οικιακοί καταναλώτες των τοπικών κοινοτήτων που φιλοξενούν τους σταθμούς των σαν αντισταθμιστικό όφελος. Αυτό που προκαλεί εντύπωση βλέποντας την εφαρμογή στην οποία βλέπει κανείς αν δικαιούται την επιστροφή είναι η απουσία του Δήμου Πωγωνίου. Και προκαλεί εντύπωση γιατί είναι ένας από τους Δήμους των Ιωαννίτων που έχει στον Κασιδιάρη πολλές ανεμογεννήτριες οι οποίες είναι όχι μόνο ορατές αλλά πολλές φορές ακούγονται στα γύρω χωριά.

Επιπλέον σύμφωνα με τον νόμο, το 3% του τζίρου των αιολικών πάρκων αποδίδεται κατά προτεραιότητα υπέρ των κατοίκων των χωριών που φιλοξενούν τα αιολικά πάρκα σαν αντισταθμιστικό όφελος.

Από το 3%, το 1,7% διοχετεύεται στους Δήμους εντός των οποίων λειτουργούν οι σταθμοί. Αυτό το ποσοστό οι Δήμοι  είναι υποχρεωμένοι να το χρησιμοποιούν για περιβαλλοντικές δράσεις, έργα τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης.

Δηλαδή πέρα από το όφελος της παραγωγής πράσινης ενέργειας, οι τοπικές κοινωνίες λαμβάνουν ένα ποσό για περαιτέρω πράσινες δράσεις.

Πατήστε ΕΔΩ , συμπληρώστε τα στοιχεία της παροχής σας και μάθετε αν είστε δικαιούχος έκπτωσης στο λογαριασμό του ρεύματος σας.