Δέκα κρούσματα κορονοϊού στο τελωνείο Κακαβιάς

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 7 αστυνομικοί και 3 υπάλληλοι του τελωνείου στην Κακαβιά μετά από rapid test που διενεργήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Στο χώρο του τελωνείου έγινε απολύμανση, ενώ οι αστυνομικοί και οι τελωνειακοί υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, πρόκειται να γίνει και μοριακός έλεγχος για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων. Για τα κρούσματα στο τελωνείο στην Κακαβιά δηλώσεις έκαναν το Σάββατο (12/12) οι πρόεδροι του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας και της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Πέτρος Λυκίδης.

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η μη λήψη των αναγκαίων μέτρων ελέγχου έχει σαν αποτέλεσμα τα σημερινά κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας , με συνεχόμενα υπομνήματα προς τους αρμόδιους καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ο μεθοριακός σταθμός. Επιτέλους οι έχοντες την ευθύνη να την αναλάβουν. Πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν δύο μέτρα. Έλεγχος των εισερχομένων στη χώρα από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ,πριν τον αστυνομικό έλεγχο . Έλεγχος σε όλους τους οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που εδώ και δέκα πέντε ημέρες δεν τους υποβάλλουν σε κανέναν έλεγχο», δήλωσαν οι δύο πρόεδροι.

Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μία αισθητά βελτιωμένη εικόνα με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι χαμηλός  και μάλιστα έπειτα από καιρό ο νομός εμφανίζει μονοψήφιο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων απαιτείται ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή στον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς καθώς η γειτονική χώρα μετρά καθημερινά ικανό αριθμό κρουσμάτων .