Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ουκρανία στα Γιάννενα

Η ανακοίνωση από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία που έφτασαν στα Γιάννενα.

“To Κ.Κ.Π.Π.Η με αίσθημα ευθύνης της αποστολής του, υποδεχόμαστε στην Ήπειρο,στην Μονάδα Προστασίας παιδιού Ιωαννίνων, εννέα πρόσφυγες (γυναίκες με μικρά παιδιά) από την Οδησσό, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Με την στήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Δόμνα Μιχαηλίδου –  του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Σταμάτη Γεωργίου, αλλά και όλων των πολιτών της περιοχής μας θα παρέχουμε ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των προσφύγων. Δίπλα μας το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, που παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια με προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης.

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι επιβεβλημένη και το καθήκον όλων μας είναι να προσφέρουμε κάθε αρωγή στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από τον όλεθρο του πολέμου. Με την ευχή όλων ότι ο πόλεμος αυτός θα σταματήσει σύντομα υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες στις Μονάδες μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας.