Έγραψε ιστορία ο Ανδρικόπουλος: Aσημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος έγραψε ιστορία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε τον εαυτό του και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν, χαρίζοντας την πρώτη διάκριση στη χώρα μας στη διοργάνωση της Τουρκίας.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν ήταν ένα από τα φαβορί του τελικού του τριπλούν, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο πολύ δυνατών αντιπάλων του και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από τον ασυναγώνιστο Πορτογάλο Πιτσάρδο.

Ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να κάνει ένα τρομερό άλμα στα 16.58μ. στην πέμπτη του προσπάθεια, επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ και ήταν ικανή να του χαρίσει το ασημένιο μετάλλιο.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού εξαργύρωσε τη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια και κατάφερε σε έναν αγώνα με διαθέσιμα τα δύο από τα τρία μετάλλια – το πρώτο ήταν κλεισμένο από τον Πιτσάρδο – να ανέβει στο βάθρο των νικητών και κατακτήσει το πρώτο το μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πέδρο Πιτσάρδο από την Πορτογαλία, ο οποίος με άλμα στα 17.60 μέτρα, έκανε την καλύτερη επίδοση του 2023. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γερμανός, Μαξ Χες, με άλμα στα 16.57 μέτρα.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Τσιάμης με επίδοση στα 16.39μ., ο οποίος θα μπορούσε να φτάσει πιο ψηλά, αλλά στάθηκε άτυχος με άκυρα άλματα στις λεπτομέρειες.