Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για κεραυνούς τις επόμενες ώρες

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τον εκπρόσωπο Τύπου, Γιάννη Αρτοποιό, να προειδοποιεί για έντονη κεραυνική δραστηριότητα, που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Όπως υπογράμμισε: «Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα. Οι πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές που πήραν διαστάσεις όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 και σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε. Επιχειρούν σε αυτή 38 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο με τη συνδρομή υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ενημέρωσε επίσης για την κατάσταση των πυρκαγιών, αναφέροντας ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο είχαμε στη χώρα 54 πυρκαγιές, ενώ τις τελευταίες τρεις ημέρες το Πυροσβεστικό Σώμα και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν 157 πυρκαγιές.