Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ζίτσας για την υποβάθμιση των υπηρεσιών ταχυδρομείου

Επιστολή διαμαρτυρίας  απέστειλε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή το κλείσιμο του  ταχυδρομικού καταστήματος  στην Ελεούσα το οποίο εξυπηρετούσε περισσότερους από 8.000 μόνιμους κατοίκους και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Στην επιστολή που απέστειλε προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ  Α.Ε.  ο Δήμαρχος Ζίτσας αναδεικνύει τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζητά άμεσα την πρόσληψη ταχυδρόμων.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως δεν ανανεώθηκε  η σύμβαση με τα ΕΛ.ΤΑ.,  του ιδιώτη πράκτορα που έχει αναλάβει την τελευταία πενταετία, την υπηρεσία διανομής της αλληλογραφίας καθώς και των συντάξεων γήρατος ΕΦΚΑ στην έδρα του Δήμου Ζίτσας και στις γύρω Κοινότητες.  

Το  ταχυδρομικό κατάστημα που διατηρούσε στην Ελεούσα εξυπηρετούσε περισσότερους από 8.000 κατοίκους, τις δεκάδες επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες εντός  της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Ιωαννίνων, αλλά και εκτός αυτής, το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, καθώς και οικισμούς του Δήμου Ιωαννιτών (Μάρμαρα και Ολυμπιάδα).

Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και έχουμε γίνει αποδέκτες δεκάδων παραπόνων από κατοίκους στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για καθυστερήσεις και ενδεχόμενες απώλειες στην αλληλογραφία τους (λογαριασμούς ρεύματος, τηλεπικοινωνιών κ.α.) προτάσσοντας  την αγωνία τους για το πως θα λαμβάνουν τις συντάξεις γήρατος.

Επίσης, δημιουργείται δυσλειτουργία και για τις υπηρεσίες του Δήμου που λαμβάνουν αλλά και στέλνουν συστημένη αλληλογραφία με προθεσμίες που «τρέχουν» και μπορεί να χαθούν όταν κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί για την έγκαιρη παράδοση των φακέλων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας  καθώς υποβαθμίζονται και αποδομούνται κομβικής σημασίας υπηρεσίες που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση των πολιτών και ζητούμε να λάβετε άμεσα αποφάσεις και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες για την πρόσληψη τριών (03) ταχυδρόμων για την περιοχή ευθύνης του ιδιώτη πράκτορα και να διευθετηθούν έτσι τα προβλήματα που δημιουργούνται».