Εργαστήριο Παραδοσιακής Οικοδομικής της Πέτρας στην Κόνιτσα

Στο πλαίσιο του έργου STONE ART – Ανάπτυξη Διασυνοριακού Θεματικού Τουρισμού μέσω της Διατήρησης της Τέχνης της Πέτρας – Interreg-IPA CBC Ελλάδα – Αλβανία, το ερευνητικό εργαστήριο CRISIS του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας διοργανώνει στο διάστημα 18-23 Μαρτίου 2023 εξαήμερο εργαστήριο «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» – (“Stone Masonry Workshop”) στην Κόνιτσα.
Το πρόγραμμα του εξαήμερου εργαστηρίου περιλαμβάνει διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών από τον κλάδο της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής, της ανθρωπολογίας και της ιστορίας της τέχνης· πρακτική εξάσκηση σε ιστορικό κτίριο της Κόνιτσας υπό την καθοδήγηση έμπειρων τεχνιτών· καθοδηγούμενη περιήγηση σε επιλεγμένα μνημεία της περιοχής και μια εκδήλωση αφιερωμένη στην μαστορική τέχνη της πέτρας με διαγωνισμούς και δρώμενα για παιδιά.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες από τους κλάδους της αρχιτεκτονικής, της αρχαιολογίας, της ανθρωπολογίας και εν γένει σε ερευνητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες που ασχολούνται με την παραδοσιακή οικοδομική της πέτρινης δόμησης. Οι διαθέσιμες θέσεις είναι είκοσι (20). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει διαμονή και ένα γεύμα την ημέρα.

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 19 Φεβρουαρίου 2023
Ημερομηνίες εργαστηρίου: 18 – 23 Μαρτίου 2023
Τοποθεσία: Κόνιτσα, Δήμος Κόνιτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Ήπειρος

Για επιπλέον πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.