Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Τα τελευταία βίντεο πριν την μοιραία κατάδυση

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης την τεράστια επιχείρηση διάσωσης που έχει στηθεί για τον εντοπισμό του τουριστικού υποβρυχίου που χάθηκε την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια κατάδυσης προς το ναυάγιο του Τιτανικού καθώς «κλείνει» το παράθυρο για το διαθέσιμο οξυγόνο με την τελευταία εκτίμηση να κάνει λόγο ότι αυτό θα συμβεί στις 14:08 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Την ίδια ώρα ανατριχίλα προκαλούν βίντεο που κατέγραψε μέλος του πληρώματος του πλοίου Polar Prince το οποίο μετέφερε το βαθυσκάφος Titan στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού.

Στο βίντεο της 22χρονης Άμπι Τζάκσον, η οποία ήταν υπάλληλος της OceanGate Expeditions, φαίνεται το βαθυσκάφος να ετοιμάζεται για τη μοιραία κατάδυση.

«Παρακολουθώντας ένα υποβρύχιο να ξεκινά την κατάδυσή του στον Τιτανικό» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο η 22χρονη χωρίς να γνωρίζει ότι τα πλάνα αυτά θα συνοδεύουν για πάντα μια δραματική ιστορία.

Σε δεύτερο βίντεο η 22χρονη έχει καταγράφει τον 77χρονο Πιερ Ανρί Ναρζολέ, τον έναν από τους πέντε επιβαίνοντες στο Titan, να είναι πάνω σε μια φουσκωτή βάρκα και να μεταφέρει υλικά στο βαθυσκάφος. «Τι θρύλος» έγραψε στη λεζάντα για τον Ναρζολέ η 22χρονη προσθέτοντας ότι 77χρονος Γάλλος έχει πραγματοποιήσει συνολικά 37 καταδύσεις προς τον Τιτανικό.

Όπως επισημαίνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης αν υπάρχει μια ελπίδα επιβίωσης για τους πέντε επιβάτες στο Titan αυτή βρίσκεται στα χέρια του 77χρονου ο οποίος κατά την καριέρα του στο Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας υπηρέτησε ως δύτης σε μεγάλα βάθη, ναρκαλιευτής και κυβερνήτης υποβρυχίου.

@abbijaxxxon what a legend #titanic #legendsneverdie #explorers ♬ original sound – ABS

Σε ένα τρίτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας έχουν καταγραφεί τα πρώτα πλάνα από την εναέρια επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους από το αεροσκάφος Ρ-3 το οποίο ήταν αυτό που πρώτο κατέγραψε τους θορύβους με συχνότητα 30 λεπτών που έδωσε ελπίδες σε όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια να βρεθεί το τουριστικό υποβρύχιο.