Φιλιάτες: Εξιτήριο για 52χρονη που ήταν διασωληνωμένη με κορονοϊό για 65 μέρες

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν τη Μ. Πέμπτη στο νοσοκομείο Φιλιατών, όταν 52χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. Covid για 65 ημέρες διασωληνωμένη πήρε εξιτήριο.

Παρόλο που η κατάσταση της υγείας της δεν επέτρεπε αισιοδοξία, οι γιατροί και το σύνολο του προσωπικού της Μ.Ε.Θ. έδωσαν τη μάχη της ζωής, η οποία κερδήθηκε. Τις τελευταίες ημέρες η 52χρονη αποσωληνώθηκε και κατάφερε να μιλήσει μέσω βιντεοκλήσης με συγγενικά της πρόσωπα στην Αμερική, ενώ ζήτησε και να πιει καφέ, σύμφωνα με το ertnews.gr

Αναχωρώντας σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών για κέντρο αποκατάστασης στην Πάτρα – αρνητική πλέον στον κορονοϊό – ευχαρίστησε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φυσιοθεραπευτές και όλο το προσωπικό της Μ.Ε.Θ. για τη φροντίδα και την ανθρωπιά που έδειξαν.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ο νεαρός γιος της 52χρονης ξανασυναντήθηκε μετά από 2 περίπου μήνες με την μητέρα του. Έντονα ήταν τα συναισθήματα και για το προσωπικό της Μ.Ε.Θ. που όλο αυτό το χρονικό διάστημα δέθηκε συναισθηματικά με την ασθενή.

Μπορεί ο δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της να είναι μακρύς αλλά η πρώτη και σημαντικότερη μάχη κερδήθηκε και δίνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Να σημειωθεί ότι η μονάδα αυξημένης φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές Ιανουαρίου και μετά από ένα μήνα χρειάστηκε να λειτουργήσει ως Μ.Ε.Θ. Covid για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νομού Θεσπρωτίας το διάστημα που είχε εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων.