Γιάννενα: Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω κρουσμάτων

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, η πτηνοτροφική μονάδα Νιτσιάκος και η επιχείρηση επεξεργασίας κρεάτων Δαβούτης – Μαυριδόπουλος, που έχουν έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων, κλείνουν για τέσσερις μέρες. Η απόφαση ισχύει κατ’ αρχάς μέχρι την Τρίτη, 6 Ιουλίου, όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η αναστολή λειτουργίας όλων των υποδομών και εγκαταστάσεων των δύο επιχειρήσεων γίνεται «για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των ιχνηλατήσεων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στενών επαφών αυτών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, και ειδικότερα, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19. Με τη λήξη της αναστολής λειτουργίας της Επιχείρησης, θα γίνει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης».

Οι δύο σοβαρές και επικίνδυνες εστίες κορωνοϊού εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους τις τελευταίες μέρες και η επιδημιολογική επιβάρυνση άρχισε να αποτυπώνεται στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Η Π.Ε. Ιωαννίνων, που μέχρι τις αρχές της εβδομάδας είχε από μηδέν έως 2-3 νέες μολύνσεις καθημερινά, κατέγραψε την Τρίτη 7 κρούσματα, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 20.