Γιάννενα: Έβλεπε πίσω από το τζάμι δωματίου την άρρωστη μητέρα της και της έκλεισαν την κουρτίνα

Ένα πραγματικά θλιβερό περιστατικό καταγγέλλει μια γυναίκα της οποίας η μητέρα νοσηλεύεται σοβαρά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.Όπως αναφέρει σε δημόσια τοποθέτησή της στο προφίλ της στο Facebook, η μητέρα της νοσηλεύεται σε ένα δωμάτιο κόβιντ της παθολογικής Β. Και ενώ έχει δεχτεί τον περιορισμό που εφαρμόζεται ώστε να μην είναι κανείς συνοδός στο δωμάτιο, έκανε ράπιντ τεστ και πήγε στο μπαλκόνι απλώς για να μπορεί να έχει μια οπτική επαφή με τις δύσκολες και πιθανόν τελευταίες στιγμές που περνάει η μητέρα της. Από εκεί ξεκινάει το ακόμη πιο θλιβερό συμβάν.

Γράφει η ίδια:

“Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, συμβαίνει τώρα:
Η μητέρα μου περνάει τις τελευταίες στιγμές της όπως μου είπαν οι γιατροί της ΜΟΝΗ σε ένα δωμάτιο κόβιντ της παθολογικής Β.
Έχοντας απαγόρευση να την επισκεφτώ και κατανοώντας τη λογική της απόφασης (κ ενω ήδη έχει περάσει 1 μήνα ΜΟΝΗ με 2 φορες κοβιντ απανωτές) αποφασίζω να της κάνω παρέα απο το μπαλκόνι, έξω απο το σφραγισμένο της παράθυρο,προσπαθώντας να της χαμογελάσω και να της πω οτι είμαι εκεί και δεν είναι μόνη.
Εκεί συνειδητοποιώ ότι είναι χωρίς οξυγόνο κ ειδοποιώ τους γιατρούς καθώς δε μπορεί να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη και γίνεται ενας χαμός καθώς δυσπιστούσαν λέγοντας ότι της το φοράνε.
Του λέω “Μόλις την είδα από τη μπαλκονόπορτα ”
Τότε μου είπαν ότι απαγορεύεται να είμαι εκεί κ να φύγω.
Αρνήθηκα και είπα ότι θα μείνω στο μπαλκόνι να νιώθει ότι είμαι εκεί και …ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ του νοσοκομείου.
Του είπα ότι η μάνα μου πεθαίνει και δεν πρόκειται να φύγω απο το μπαλκόνι, έχω κάνει ράπιντ,δεν ενέχει κανένα κίνδυνο η παρουσία μου εκεί ,δίνει μόνο ελπίδα στη μητέρα μου.
Μου ζήτησε ΣΥΓΝΩΜΗ και με άφησε να μείνω κοντά της έστω κι έτσι.
Και τότε φίλοι μου, μπήκαν στο δωμάτιο και έκλεισαν την κουρτίνα.
Έτσι,τα βλέμματά μας χωρίστηκαν αγνοώντας αν θα ξαναειδωθούν..
Αυτά!
Καλημέρα σας και καλο μήνα”

Σε επικοινωνία που είχαμε στο ipeirotika.gr με την ίδια, πήραμε την έγκρισή της για να το δημοσιεύσουμε και μας εξέφρασε για ακόμη μια φορά την λύπη της για την έλλειψη ενσυναίσθησης σε τόσο δύσκολες στιγμές.