Γιάννενα: Γιατί έκλεισε το Play Hall στο Παραλίμνιο – Τι συμβαίνει με τη λειτουργία του

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε ότι το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο δεν λειτουργεί και όσοι πήγαιναν τις προηγούμενες μέρες το έβρισκαν κλειστό.

Τι ακριβώς συνέβη με τη λειτουργία του σύμφωνα με το tzafnews.gr:

“Σε απαραδεκτες μεθοδευσεις φερεται να προβαινει η θυγατρικη της πανισχυρης ΤΕΡΝΑ που ειναι ιδιοκτητρια ολης της εκτασης στο παραλνιο ψυχαγωγικο παρκο Ιωαννινων….Συμφωνα με καταγγελια που υπογραφεται σπο 32 εργαζομενους η ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ–ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ–ΤΕΧΝΙΚΗ–ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Μεσογείων αρ. 85, και χάριν συντομίας την λέμε ΙΨΑΤ , και εινσι ιδιοκτήτρια όλης της έκτασης που βρίσκεται το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο και έχει εκμισθώσει ΄τα εκεί ευρισκόμενα καταστήματα [οντεον , πισίνες , γήπεδα , μπουζοκσίδικο η πρόβα κλπ] τρία εκ των οποίων τα εκμίσθωσε στην Αγνή Σβάιερ από το 2012,  ήτοι το παιδότοπο, το μπόουλινγκ και την καφετέρια και εκεί η Σβάιερ απασχολεί 32 εργαζόμενους . Η ΙΨΑΤ είναι θυγατρική επιχείρηση της οικονομικής κολοσσού ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Η ΤΕΡΝΑ ΑΕ αποφάσισε να καταργήσει το Πάρκο και όλα τα  καταστήματα , και να τα μετατρέψει σε Εμπορικό Κέντρο και πράγματι   έλαβε   προέγκριση αδείας από τη Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου  Ιωαννιτών το Μάιο 2021 . Για πετύχει όμως το σκοπό της πρέπει να εξώσει τους μισθωτές , πλην όμως η σύμβαση της κας Σβάιερ λήγει στις 31.12.2024 και η ΙΨΑΤ δεν αναμένει τη λήξη της σύμβασης και γι΄αυτό μετέρχεται κάθε  μέσο  και χρησιμοποιώντας τρίτα πρόσωπα προβαίνει στους εξής έκδηλα παράνομες ενέργειες : δεν επιτρέπει τη λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης , με αποτέλεσμα κανένα κατάστημα να μην έχει θέρμανση .

Αφού δεν μπόρεσαν να καμφθούν οι μισθωτές, προχώρησε στον εξής βανδαλισμό , διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ήδη τα τρία καταστήματα από τη Παρασκευή 2022 είναι κλειστά , ακυρώθηκαν όλα τα παιδικά πάρτι , είναι άνεργα 32 άτομα και  τα οποία προς το παρόν πληρώνονται από τη Σβαιερ .

Οι θιγομενοι προσεφυγσν δικαστικά και η πρώτη προσωρινή διαταγή τους δικαίωσε και διατάχτηκε η παροχή ηλεκτρικής   , η δεύτερη προσωρινή είπε ακριβώς το αντίθετο , η τρίτη τους δικαίωσε και η τέταρτη που εκδόθηκε την Παρασκευή δικαίωσε την ΙΨΑΤ και αύριο , πάμε για έκδοση πέμπτης….προσωρινής  διαταγής!!  Θεωρούμε πως η δικαιοσύνη οφείλει να αναγνωρισει το αυτονόητο ,της παροχής δλδ ρεύματος εωσότου εκδικαστεί η υπόθεσή σε κανονική δίκη κι οχι μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών να εκδοθούν τέσσερις προσωρινές διαταγές αντιφατικές και να εμφανιζεται οτι παλινωδεί !!  Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο του αδύνατου και στην προκειμένη περίπτωση ο αδύνατος είναι οι 32 εργαζόμενοι και ο ισχυρός είναι η ΤΕΡΝΑ ΑΕ , η οποία , ειρήσθω εν παρόδω , είναι ο κύριος μέτοχος του πάροχου ηλεκτρικής ενέργειας ΗΡΩΝ ΑΕ.

Με αυτή την ενέργεια της ΙΨΑΤ ανοίγονται οι ασκοί του Αιόλου : κάθε ιδιοκτήτης  ή εκμισθωτής αν θέλει να εξώσει τον νοικάρη του , δεν χρειάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη , αλλά , μπορεί να του διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος  ή νερού [που είναι αμφότερα κοινωνικά αγαθά] και να τον εξαναγκάζει να αποχωρήσει το μίσθιο !!

Δείτε τώρα και την αλληλογραφία των πληρεξούσιο δικηγόρων των θιγομενων, του δι με την ΔΕΗ, μόλις σήμερα….Κυριακάτικα, απ την οποία προκύπτει το…προφανές της σκοπιμότηταςεκ μερους της εταιρειας που αδιαφορει για την τυχη 32 εργαζομενων….

ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ του αιτήματός μου , η Διευθύντρια της ΔΕΔΔΗΕ προσήλθε στην εργασία της , ημέρα Κυριακή [δηλ. χθες] και απάντησε ως εξής στον πληρεξούσιο δικηγόρο μου η ίδια η, ως εξής :  

«Γνωστοπούλου Βασιλική <V.Gnostopoulou@deddie.gr

Εσείς 

Κυρ 4/12/2022 1:15 μ.μ. 

Σε απάντηση του σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε τα εξής: 

Η διαδικασία ηλεκτροδότησης της επιχείρησής σας, όπως τη περιγράφετε στο σχετικό email, αφορά διαχωρισμό παροχής λόγω τροποποίησης της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης του ακινήτου. 

Συνεπώς για την ξεχωριστή ηλεκτροδότηση της επιχείρησής σας, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, είτε να υποβάλει αίτημα στην εφαρμογή εξυπηρέτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/ συνυποβάλλοντας τα απαραίτητα παραστατικά όπως αυτά περιγράφονται στο 

https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/enopoiisi-i-diaxwrismos-paroxwn/, είτε να τα προσκομίσει στην τοπική υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ στα Ιωάννινα. 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. 

Βασιλική Γνωστοπούλου 

Διευθύντρια Περιοχής Ιωαννίνων 

+30 26510 69401 

v.gnostopoulou@deddie.gr 

Διαχειριστής Ελληνικού           Χρ. Κάτσαρη 4 

Δικτύου Διανομής                       

Ηλεκτρικής Ενέργειας  Α.Ε.       45221 Ιωάννινα 

deddie.gr 

Από την απάντηση αυτή προκύπτει ότι υπάρχει μόνο ένα ρολόι ρεύματος για όλα τα καταστήματα , ότι η ΔΕΔΔΗΕ έχει αρμοδιότητα μόνο  σ΄αυτό το ρολόι και αν υποτεθεί ότι διακόπτει το ρεύμα τότε  θα διακοπεί  για όλα τα καταστήματα , ότι δεν έχει αρμοδιότητα για το εσωτερικό  δίκτυο δηλ., την ηλεκτροδότηση του κάθε καταστήματος και για να ηλεκτροδοτηθεί  κάθε κατάστημα χωριστά , θα πρέπει ο ιδιοκτήτης [ΙΨΑΤ] να υποβάλει φάκελο . Όμως , η ΙΨΑΤ , για να «ελέγχει» και για να τιμωρεί τους μισθωτές εγκατέστησε ένα ρολόι , ώστε να μπορεί όποτε θέλει να διακόπτει την παροχή ρεύματος σε όποιο κατάστημα θέλει και δεν επιτρέπει να έχω ανεξάρτητη παροχή ρεύματος για τα τρία καταστήματά μου και να είμαι εγώ υπέγγυα και υπόλογη απέναντι στη ΔΕΔΔΗΕ και σε κάθε πάροχο !!

Αν και οι παρανομίες «καλά κρατούν»  εν τούτοις καμία παρέμβαση από τα ελεγκτικά διοικητικά όργανα της Δημόσιας Διοίκησης και τούτο, όπως γράφεται και στον ημερήσιο τοπικό  τύπο,   ο ισχυρός είναι ισχυρός απέναντι στη Δημόσια Διοίκηση . Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα είναι και απέναντι στη Δικαιοσύνη.   

Κατόπιν αυτών υποβάλλουμε αίτημα να διαταχθεί το αυτονόητο και να υποχρεωθεί η καθής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος , αλλιώς, να επιτραπεί τούτο σε μας .

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 5.12.2022  

Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι .  

Γ.Κασιουμης”