Γιάννενα: Νοσηλευόμενη μητέρα με Covid γέννησε φυσιολογικά υγιέστατο κοριτσάκι

Μια ξεχωριστή εγκυμοσύνη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με μια μητέρα νοσηλευόμενη για Covid.

Πιο συγκεκριμένα η 28χρονο έγκυος όντας πρωτοτόκος με τελειόμηνη κύηση έχοντας λοίμωξη από Covid19 νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Λοιμωδών για καθημερινή παρακολούθησή κατόπιν απόφασης της Επίκουρης Καθηγήτριας-Λοιμωξιολόγου κας Χριστάκη Ειρήνης και του Διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογίας Καθηγητή κο Πασχόπουλο Μηνά.

Με τη διατήρηση της άριστης συνεργασίας των ιατρών και του προσωπικού των αρμόδιων τμημάτων επιτεύχθηκε η ενδεδειγμένη παρακολούθηση της εγκυμονούσας, αποφεύγοντας τη διεκπεραίωση του τοκετού με καισαρική τομή όπως συνηθίζεται για την ενεργό νόσο στη χώρα μας. Τα σημεία έναρξης του τοκετού εμφανίστηκαν με τη ρήξη των υμένων στις 26/10/2021 και παρακολουθώντας εντατικά και ψύχραιμα την εξέλιξή του, αλλά και με πρώτη προτεραιότητα το καλώς έχειν της μητέρας και του εμβρύου αποφασίστηκε από τον εφημερεύοντα Επιμελητή Β΄ Μούλια Ερρίκο και τους ειδικευόμενους Ιατρούς Δαλκαλίτση Αλέξανδρο, Φλίνδρη Στέφανο και Αδάμο Αντώνιο, διατηρώντας συνεχή ενημέρωση του Διευθυντή του τμήματος, να διεκπεραιωθεί ο τοκετός διά της φυσιολογικής οδού.

Η καθ’ ημέρα ιατρικής μας πράξη που είναι συνυφασμένη με το να ακολουθεί πιστά της νεότερες εξελίξεις στον τομέα μας επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την ίδια μέρα  έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο θήλυ νεογνό που παραμένει στη Μονάδα Νεογνών για παρακολούθηση, ενώ και η ίδια νοσηλεύεται στη Μαιευτική Α σε άριστη κατάσταση.