Γιάννενα: Προσπάθησε να πατήσει αστυνομικό με το αυτοκίνητο – Του πυροβόλησε το λάστιχο για να τον σταματήσει

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες τα βράδυ στα Γιάννενα.

Κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους, αστυνομικοί εντόπισαν έναν να οδηγεί ένα αυτοκίνητο και να το παρκάρει σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος, που δεν ήταν σε λειτουργία εκείνη τη στιγμή. Οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν και επιχείρησαν να τον ελέγξουν, αφού πρώτα έκαναν γνωστή την ιδιότητά τους, όμως εκείνος, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, άρχισε τους ελιγμούς με το αυτοκίνητο και άρχισε να κατευθύνεται προς τον πεζό αστυνομικό που είχε βγει από το περιπολικό με σκοπό να τον πατήσει.

Τότε ο αστυνομικός, προκειμένου να τον αποτρέψει, πυροβόλησε δύο φορές το λάστιχο του αυτοκινήτου, το οποίο  καταστράφηκε. Ο κατηγορούμενος ωστόσο συνέχισε την πορεία του οχήματος επιχειρώντας να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών που προσέτρεξαν στο σημείο. Στη συνέχεια ο δράστης συνελήφθη σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και απείθεια. 

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, ενώ κατασχέθηκε επίσης το ανωτέρω όχημα. 

Παράλληλα, προέκυψε ότι, πριν από τη διενέργεια του ελέγχου, είχε προβεί στην κατάποση αντικειμένου, ενδεχομένως συσκευασίας με ναρκωτική ουσία και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κρατείται φρουρούμενος, έως ότου οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.