Γιάννενα: Στη φυλακή «δράκος» για 18 απόπειρες βιασμού

Ο 30χρονος καταδικάστηκε για τις απόπειρες βιασμού που διέπραξε στα Γιάννενα.

Το έπαιζε ανήξερος μετά τη σύλληψη, αλλά τα σε βάρος του στοιχεία, δεν του άφησαν περιθώρια…

Όλες οι απόπειρες βιασμού έγιναν πριν από 5 χρόνια στα Γιάννενα και μάλιστα μέσα σε ένα μήνα. Ο δράστης που θα εκτίσει ποινή 9 ετών στη φυλακή, κρυβόταν σε σκοτεινούς δρόμους της πόλης και περίμενε να περάσει κάποια κοπέλα που δεν συνοδευόταν. Όταν έβρισκε την ευκαιρία έθετε σε εφαρμογή το αρρωστημένο του σχέδιο. Τα θύματα είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες και οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν μεθοδικά το κουβάρι της υπόθεσης.

Σε φυλάκιση εννέα ετών καταδικάστηκε 30χρόνος στο Εφετείο Ιωάννινων, για επιθέσεις και απόπειρες βιασμού σε βάρος 18 νεαρών κοριτσιών που τέλεσε τον Οκτώβριο του 2017 στα Γιάννενα. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ τον Οκτώβριο του 2017 στην τοπική κοινωνία, όταν η αστυνομία κατάφερε μετά από καταγγελίες να εντόπιση τον 25χρόνο τότε δράστη και να τον συλλάβει.

Ο 25χρονος έκανε της επιθέσεις κυρίως της νυχτερινές ώρες, εντόπιζε τα νεαρά κορίτσια που κυκλοφορούσαν μόνα τους, τα ακολουθούσε πεζός, τις περισσότερες φορές μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν και όπως έγραφε η δικογραφία «επιχειρούσε ακόλαστες πράξεις σε βάρος τους, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.»

Το πρώτο δικαστήριο είχε γίνει το 2020 στην Πρέβεζα και του είχε επιβληθεί ποινή πέντε ετών και με περιοριστικούς όρους είχε αφεθεί ελεύθερος. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ιωάννινων αξιοποιώντας στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις, εξιχνίασαν άμεσα 14 υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και μία περίπτωση απόπειρας βιασμού που είχε σημειωθεί στην πόλη των Ιωαννίνων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά την σύλληψη του δράστη στην αστυνομία είχαν προσφύγει και άλλα θύματα προκειμένου να καταθέσουν. Έτσι οι συνολικές περιπτώσεις επιθέσεων ανερχόταν σε 18. Ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Πηγή: newsit.gr