Γιάννενα: Το παράξενο αντικείμενο πάνω σε καλώδια κεντρικού δρόμου που τράβηξε τα βλέμματα

Το κεφάλι ψηλά σηκώνουν πολλοί περαστικοί και οδηγοί που περνούν από την Λεωφόρο Δωδώνης κοντά στο Στρατόπεδο Βελισσαρίου στα Γιάννενα.Κι αυτό γιατί στα καλώδια (μάλλον του ΟΤΕ) κάποιος έχει κρεμάσει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του ipeirotika.gr φαίνεται αρκετά παράξενο το πώς κάποιος κατάφερε να τα βάλει εκεί αλλά και για ποιο λόγο το έκανε.

Ωστόσο, υπάρχει μια πιθανή εξήγηση η οποία ακούει στο όνομα «shoefiti». Πρόκειται για ένα έθιμο το οποίο έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και έχει φτάσει μέχρι και στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες γιατί κάποιος επιλέγει να πετάξει τα παπούτσια του σε δημόσια ηλεκτροφόρα καλώδια. Μια εκδοχή λέει ότι για πολλούς τα κρεμασμένα παπούτσια είναι σημάδι της αστικής αποσύνθεσης, της παρακμής και της ερήμωσης μιας περιοχής ενώ αλλού στον κόσμο θεωρείται ότι οι μαφιόζοι πετούσαν παπούτσια στα καλώδια, ώστε να «μαρκάρουν» την περιοχή τους. Συχνά βέβαια είναι απλώς μια κίνηση αντιγραφής χωρίς ιδιαίτερο νόημα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρουμε καν αν τα παπούτσια είναι εκεί λόγω εθίμου ή για κάποιον άλλο λόγο που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς…

Δείτε τις φωτογραφίες του ipeirotika.gr