Γιάννενα: Ξανά στο εδώλιο καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 12χρονη μαθήτρια

Σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων μια υπόθεση ασέλγειας σε 12χρονη μαθήτρια από καθηγητή.

Συγκεκριμένα ο 59 χρόνος εκπαιδευτικό αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κάτω των 14 ετών και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, που φέρεται να τέλεσε το 2016 σε αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων, με θύμα ένα 12 χρόνο κορίτσι όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο Καθηγητής μουσικής κατηγορείται ότι ασελγούσε για 3 μήνες σε 12χρονη μαθήτρια μουσικού σχολείου στα ΓιάννιναΗ δωδεκάχρονη κοπέλα βρήκε το θάρρος και εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωνε στην αίθουσα διδασκαλίας από τον 53χρονο τότε καθηγητή της και με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε της πράξεις του στην μητέρα της.

Οι γονείς αμέσως πήγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του εκπαιδευτικού το 2016. Παρότι ο καθηγητής δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, μετά την ολοκλήρωση της κυρίας ανάκρισης η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και πρωτόδικα ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης.

Αμέσως μετά την απόφαση έκανε χρήση του δικαιώματος της έφεσης και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και σήμερα ξανακάθεται στο εδώλιο.

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος/ertnews.gr