Γιατί δεν έγινε η παρέλαση αλλά θα γίνουν οι τζαμάλες – Η απόφαση και η διοργάνωση

Πολλοί είναι εκείνοι που – εύλογα ίσως – μας ρωτούν για ποιο λόγο δεν έγινε η παρέλαση, τη στιγμή που λίγες μέρες μετά θα ανάψουν στα Γιάννενα ούτε μία ούτε δύο αλλά 67 συνολικά τζαμάλες.

Η απάντηση βρίσκεται κατά μία έννοια στους φορείς της διοργάνωσης του κάθε γεγονότος. Συγκεκριμένα, την απόφαση για την μη πραγματοποίηση της παρέλασης για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων την 21η Φεβρουαρίου την πήρε η Περιφέρεια Ηπείρου και τη γνωστοποίησε με ανακοίνωση της. Από την άλλη το Πνευματικό Κέντρο και ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησαν σε ματαίωση των εκδηλώσεων για το τριήμερο που ακολούθησε μετά το θάνατο του Δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ. Η διοργάνωση των τζαμάλων γίνεται κάθε χρόνο από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου και του Δήμου και δεν αποτελεί διοργάνωση της Περιφέρειας.

Η απόφαση, όμως, για την πραγματοποίηση της παρέλασης ελήφθη τελικώς και σε συνεννόηση με αρμόδιους, από την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς δεν ήταν μια απόφαση που δεν είχε αρμοδιότητα να πάρει μόνο ο Δήμος όπως πολλοί ίσως πιστεύουν.