Γιατί σχεδιάζεται σκληρότερο lockdown στα Γιάννενα

Ξαφνιάστηκαν στην χθεσινή είδηση ότι γίνονται σκέψεις για σκληρότερο lockdown στην πόλη, οι περισσότεροι κάτοικοι των Ιωαννίνων.

Και είναι λογικό μιας και ναι μεν υπάρχει μια αύξηση στα κρούσματα αλλά φαινομενικά όχι σε τέτοιο βαθμό που να οδηγεί στη σκέψη να αυξηθούν τα μέτρα στην πόλη. Γιατί όμως κυκλοφορεί αυτή η φήμη που το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα βγει αληθινή;

Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν είναι ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης  ενδεχομένως να αρχίζει και πάλι να δυσκολεύει αφού οι νοσηλείες των ασθενών με κορονοϊό έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Και δεν είναι μόνο από κρούσματα από την περιοχή της Ηπείρου αλλά και της γειτονικής Αλβανίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ipeirotika.gr και μάλιστα όχι σε χαμηλό ποσοστό.

Και είναι χαρακτηριστικό ότι οι νοσηλείες των ασθενών στα νοσοκομεία κάθε περιοχής αποτελούν έναν κρίσιμο δείκτη για τη διαμόρφωση της επιδημιολογικής εικόνας της. Αυτή η πίεση στο σύστημα υγείας της Ηπείρου και δη των Ιωαννίνων, σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ είναι ενδεχομένως ο λόγος που αναμένονται σκληρότερα μέτρα τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Καχριμάνης: Τηρούν τα μέτρα οι Ηπειρώτες – Η επιβάρυνση των Ιωαννίνων οφείλεται στις αθρόες διακομιδές από την Αλβανία