Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Αναλυτικά:

  • Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00 και 14:00) πραγματοποιείται δημιουργικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για ενήλικες. Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια, θα κατασκευάσουν μοναδικά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δεντράκια από σύρμα και χάντρες μέσα σε γυάλινους θόλους. 
  • Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου (ώρα 12:00) παρουσιάζεται η μουσικοαφηγηματική παράσταση «Το δέντρο του κόσμου και άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες», για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 6 έως 13 ετών. Τι συμβαίνει την Άγια Νύχτα των Χριστουγέννων γύρω από το στολισμένο δέντρο; Το μαγικό δέντρο είναι φορτωμένο με ιστορίες από όλο τον κόσμο. Ελάτε να τις ακούσουμε μαζί! 

Αφήγηση: Ναντίνα Κυριαζή 

Μουσική συνοδεία: Θάνος Σταυρίδης

  • Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00) κουιντέτο πνευστών και εγχόρδων παρουσιάζει αγαπημένες κλασικές και τζαζ χριστουγεννιάτικες συνθέσεις.
  • Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (ώρα 12:00) οργανώνεται η παράσταση αφήγησης «Τα Χριστούγεννα του ΠΛΑΤΣ» από την ομάδα αφήγησης «Παραμυθοκαμώματα». Η παράσταση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 3 έως 5 ετών, και περιλαμβάνει εύθυμες ιστορίες ζώων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της προσχολικής ηλικίας όπου πρωταγωνιστούν η μουσική, το τραγούδι, η κίνηση, οι εναλλαγές φωνών και ρόλων. 

Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου και Ειρήνη Νικολακοπούλου 

Πρωτότυπη Μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου 

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-17:00)