Η απάντηση του Αντιδημάρχου Πωγωνίου στο άρθρο της Ρέας Βιτάλη με τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για την Πωγωνιανή

Απάντηση στα όσα αναφέρονται στο χρονογράφημα της κ. Ρέας Βιτάλη με τίτλο «Μία Κιβωτός Τύψεις» στην ιστοσελίδα Protagon.gr, σχετικά με το Δήμο και τους κατοίκους, απέστειλε στον εκδότη και διευθυντή του ηλεκτρονικού μέσου ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.
Η επιστολή έχεις ως εξής:

“Κύριε Διευθυντά,
Με λύπη μας ενημερωθήκαμε και διαβάσαμε το χρονογράφημα της συνεργάτιδάς σας κ. Ρέας Βιτάλη, με τίτλο «Μία Κιβωτός Τύψεις», στις 19/11/2022, στην ιστοσελίδα Protagon.gr, που προκάλεσε οργή και θυμό στους συνδημότες μας στην Πωγωνιανή.
Δεν κατανοούμε την εικόνα που μεταφέρει για το χωριό, ένα χωριό που κόντρα στου καιρούς δημιουργεί πολιτιστική, εκπαιδευτική και οικονομική δραστηριότητα, που αυξάνει σταδιακά τον πληθυσμό του και στηρίζεται από τους μόνιμους αλλά και τους χιλιάδες ετεροδημότες πολίτες του.
Δεν γνωρίζετε την εκπαιδευτική ιστορία του χωριού από το 1924 έως σήμερα, αλλά θα αρκούσε μια ερώτηση σ’ ένα από τα χιλιάδες παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις δομές κι αποφοίτησαν από τα σχολεία για τις αναμνήσεις τους από το χωριό για να σχηματίστε την πραγματική εικόνα.
Θα μείνουμε σ’ αυτό που μας άφησε άναυδους: Γιατί είναι θλιβερή μια εικόνα ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο «καταδικασμένο» καφενείο του χωριού και όχι η εικόνα των εγκαταλελειμμένων γέρων μπροστά σε μια τηλεόραση στα ασφυκτικά διαμερίσματα της Αθήνας; Γιατί είναι «καταδικασμένα» τα παιδιά στην Πωγωνιανή που πάνε σχολείο με τα πόδια, παίζουν ελεύθερα στην παιδική χαρά και στις αυλές των σχολείων , συναναστρέφονται συνομήλικα στα σχολεία, σε δραστηριότητες στα γύρω χωριά και στα Γιάννινα και δεν είναι τα φυλακισμένα παιδιά στις δομές των πόλεων με περιορισμούς κάθε είδους για κάθε φόβο?
Η συντάκτρια έσκυψε ποτέ πάνω από ένα γρατσουνισμένο γόνατο, αγκάλιασε ένα παιδί που ζει μακριά από την οικογένειά του, το καμάρωσε σε γιορτή ή σε παρέλαση, του έφτιαξε ένα γλυκό, το κάλεσε στα γενέθλια του δικού της παιδιού, έσκυψε το αυτί να ακούσει τι ήθελε να πει; Εμείς το κάνουμε, κάθε μέρα για περισσότερο από εκατό χρόνια.
Οι ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας, για την όποια προβληματική λειτουργία των δομών, να είστε βέβαιος ότι μεταφέρονται πάντα αρμοδίως και είναι στην ουσία και όχι στο φαίνεσθαι.
Ο αγώνας και η αγωνία των φορέων και των κάτοικων για παροχή της καλύτερης εκπαίδευσης και πολλών ευκαιριών στα παιδιά μας είναι καθημερινός. Η υγιής ενηλικίωσή τους μέλημά μας. Η άστοχη εικόνα του χωριού ας μείνει μόνον στο μυαλό της συντάκτριας που προφανώς φαντάζεται ότι η ζωή όλων είναι όπως η δική της και συγκρίνει τα ασύγκριτα.
Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε στα όμορφα χωριά μας να υποστηρίζουμε την ανάκαμψη, την πρόοδο, την ανάπτυξη με πρώτο μέλημα τα παιδιά μας, ντόπια και φιλοξενούμενα, και περιμένουμε τον καθένα σας, καλοπροαίρετο και με ανοιχτή καρδιά και μυαλό, να μας γνωρίσει από κοντά κι αληθινά.
Ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου
Στυλιανός Κουκουλάρης
Υ.Γ.: Παρακαλούμε όπως η απάντηση δημοσιευτεί στο protagon.gr”

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο της Ρέας Βιτάλη.