«Η ασημένια ζώνη»: Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου και εργαστήρι εικονογράφησης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο  Η ασημένια ζώνη της Χάρις Μέγα σε εικονογράφηση Μάριας Μπαχά, το Σάββατο 4 Ιουνίου (ώρα 18:30), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΙΟΠ και είχε ενταχθεί στη Βραχεία Λίστα των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2020, θα μιλήσουν η καθηγήτρια Κατερίνα Πλακίτση, πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η ζωγράφος-εικονογράφος Μάρια Μπαχά και η συγγραφέας, Χάρις Μέγα. Τον συντονισμό θα έχει η Ουρανία Καραγιάννη, δρ αρχαιολογίας, προϊσταμένη Υπηρεσίας Εκδόσεων ΠΙΟΠ.

Στη συνέχεια, την παιδική ιστορία θα ζωντανέψουν με δραματοποιημένη αφήγηση η συγγραφέας και μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, Μαρία Δασκαλάκη, υπεύθυνη της Ομάδας, και Νίκος Καλαντζής.

Την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της ομώνυμης περιοδικής έκθεσης με τα ζωγραφικά έργα της Μάριας Μπαχά για την εικονογράφηση του βιβλίου, που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Μουσείο (11/5-18/9/2022), θα πραγματοποιούνται σύντομες ξεναγήσεις με τη συνοδεία της ζωγράφου-εικονογράφου (12:00-14:00), ενώ την Κυριακή 5 Ιουνίου (ώρα 11:30-13:00) οργανώνεται εργαστήρι εικονογράφησης για παιδιά, ηλικίας 7-12 ετών.

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Για τη συμμετοχή στην παρουσίαση και στο εργαστήρι, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ.: 26510 64065 | www.piop.gr