Η πόλη της Ελλάδας που την Τσικνοπέμπτη κατανάλωσε πάνω από 1 εκατομμύριο σουβλάκια

Έσπασε τα ρεκόρ…

Χαμός έγινε την Τσικνοπέμπτη και στην Πάτρα! Η πρωτεύουσα της Αχαΐας το τσίκνησε κανονικά με τους κατοίκους να τρώνε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο σουβλάκια.

Πάνω από 1 εκατομμύριο σουβλάκια άλλαξαν χέρια στην Πάτρα την Τσικνοπέμπτη από καταστήματα εστίασης, καφετέριες, αλλά και πελάτες που διοργάνωσαν υπαίθρια τσικνίσματα σε όλη την πόλη.

Επαγγελματίες του κλάδου ανέφεραν στην «Πελοπόννησο» ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του εθίμου ήταν οι εταιρείες παρασκευής και εμπορίας, που είχαν τη δυνατότητα προμήθειας της αγοράς, με απίστευτες ποσότητες, από σουβλάκια χοιρινού ή κοτόπουλου.

Ο αριθμός δεν είναι υπερβολικός, αν σκεφτεί κανείς ότι η Πάτρα έχει πληθυσμό γύρω στις 300.000 κατοίκους, μαζί με τα περίχωρα κι αν η κατανάλωση υπολογιστεί με 3 τεμάχια ανά άτομο, τότε οι πωλήσεις σε σουβλάκια πλησιάζουν σε αυτό το νούμερο. Φυσικά δεν έφαγαν όλοι αλλά πολλοί έφαγαν αρκετά περισσότερα από 3 άρα μιλάμε για μέσο όρο.

Άνθρωπος της αγοράς κρέατος ανέφερε στην «Π» ότι ο ίδιος μόνο προμήθευσε έξι καταστήματα με 30.000 σουβλάκια!

Το σουβλάκι ήταν ο «βασιλιάς» της Τσικνοπέμπτης, είπε στην «Π» ο πρόεδρος των κρεοπωλών Πάτρας, Παναγιώτης Ζυγούρας, που συμφώνησε ότι ο αριθμός 1 εκατ. σουβλάκια δεν είναι υπερβολή…