Η προεκλογική εκστρατεία στην Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε με σχόλια για… τα κιλά!

Είναι γεγονός ότι έχουμε συνηθίσει, αν και βρισκόμαστε αισίως στο 2023, να θεωρούν πολλοί ότι τα κιλά και γενικά ο σωματότυπος ενός ανθρώπου μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο γέλιου και να στέκονται αφορμές για “χιούμορ”.

Και σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται ακόμη και κομπλεξικός όποιος δεν αντιλαμβάνεται αυτού του είδους το χιούμορ για το βάρος, το ύψος ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του. Θα περίμενε, ωστόσο, κανείς ότι οι νέοι και σε ηλικία και στην πολιτική δράση υποψήφιοι θα είναι λίγο πιο προσεκτικοί και θα έχουν καλύτερα επιχειρήματα για να ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αφορμή για το άρθρο μας αυτό, το δημόσιο σχόλιο στο Facebook μιας νέας υποψήφιας συνδυασμού ο οποίος έχει μάλιστα σημαντικές αξιώσεις στις επερχόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το σχόλιο έγινε δημόσια κάτω από φωτογραφίες του Περιφερειάρχη, κ. Αλέκου Καχριμάνη οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε άλλη σελίδα και το οποίο (σχόλιο) αφορούσε αποκλειστικά το σώμα του και την “κορμοστασιά” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η υποψήφια. Δεν το δημοσιεύουμε ολόκληρο αφενός γιατί δεν μας αρέσει να προωθούμε καθόλου το body shaming, αφετέτου γιατί υποθέτουμε ότι μπορεί να είναι ένα ατόπημα της εν λόγω υποψήφιας ως νέας στον πολιτικό στίβο που θεωρεί ότι τα σχόλια περί κιλών ακόμη και σήμερα αποτελούν είδος χιούμορ.

Η προεκλογική περίοδος για την Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε νωρίς και η αλήθεια είναι πως περιμένουμε το επόμενο διάστημα περισσότερη σοβαρότητα, σχόλια για τα όσα έγιναν και δεν έγιναν, ισχυρά επιχειρήματα και λιγότερα “αστεία” για τα κιλά του κάθε υποψηφίου ή εκλεγμένου. Και αυτό αφορά όλους τους συνδυασμούς ανεξαιρέτως! Να πούμε δε, πως με σχόλια περί κορμιού… κανένας δεν εκλέχτηκε!