Ίδρυση του «Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες» στα Ιωάννινα

Με περίσσια χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την Ίδρυση του «Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες, πανελλήνιας εμβέλειας.

Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να συστηθούμε ώστε να επιτύχουμε την στήριξη από όλους τους φορείς αλλά και την αυτονόητη, θεωρούμε, μελλοντική συνεργασία και κοινή δράση προς όφελος των παιδιών μας. 

Η ενεργοποίησή μας ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο Σύλλογος υπήρξε αναγκαία, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που φέρει η διάγνωση της αλλεργίας στα ανήλικα μέλη των οικογενειών μας. 

Οι σκοποί του Συλλόγου αναφέρονται αναλυτικά στο καταστατικό του Συλλόγου. Θα θέλαμε όμως να αναφέρουμε επιγραμματικά κάποιους πιο συγκεκριμένους για τους οποίους ελπίζουμε σε συνεργασία με όλους: 

– Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αλλεργίας. – Απαγόρευση βρώσιμων κερασμάτων στα σχόλια. 

– Στελέχωση όλων των σχολείων με επαρκώς εκπαιδευμένους σχολικούς Νοσηλευτές. 

– Σεμινάρια/ Ημερίδες χορήγησης αυτοενιέμενης αδρεναλίνης / αντιμετώπισης αλλεργικής αντίδρασης σε Σχολικούς Νοσηλευτές και κοινό. 

– Επάρκεια προγεμισμένης σύριγγας αυτοενιέμενης αδρεναλίνης. – Νομιμοποίηση της χορήγησης προγεμισμένης σύριγγας αυτοενιέμενης αδρεναλίνης ως «χορήγηση πρώτων βοηθειών». – Ορισμός συγκεκριμένου αριθμού ατόμων (εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού σχολείων/σχολικών νοσηλευτών) με πιστοποιημένη γνώση παροχής πρώτων βοηθειών ανά 

συγκεκριμένο αριθμό μαθητών για την νόμιμη και ασφαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 

– Στελέχωση των παιδικών σταθμών με Νοσηλευτές/επαγγελματίες Υγείας που να νομιμοποιούνται να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αλλεργική αντίδραση. 

– Συνεργασία με αντίστοιχους φορείς έχοντες κοινούς στόχους.

– Συνεργασία με Συλλόγους διδασκόντων προς ενημέρωση και επίτευξη δημιουργίας ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος. – Νομοθεσία που να εξασφαλίζει την ασφαλή σήμανση των αλλεργιογόνων σε εταιρείες παραγωγής τροφίμων. 

– Ενδυνάμωση του Συλλόγου με μέλη και οικονομική επάρκεια ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. 

– Κοινωνικές εκδηλώσεις με σκοπό την γνωστοποίηση του Συλλόγου και των επιδιώξεών του. 

Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας στην προσπάθεια μας και στη συμμετοχή σας, ούτως ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του Συλλόγου μας . 

Μετά Τιμής, 

το Δ.Σ. του Συλλόγου. 

Για εγγραφές και πληροφορίες: 

✉️ kidslivingwithallergies@gmail.com 

f:. Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες