Ιωάννινα: Αγωνία για το αγνοούμενο αεροσκάφος – Δυσκολεύει την κατάσταση η κακοκαιρία

Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχίσουν οι έρευνες. Το χρονικό της εξαφάνισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Augusta που συμμετείχε στις έρευνες μέχρι πρότινος, επρόκειτο να αντικατασταθεί από ένα ελικόπτερο Super Puma με θερμικές κάμερες που θα συνέχιζε να ψάχνει το αεροσκάφος και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όμως, όπως μετέδωσε το epirustv, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή των Ιωαννίνων, με βροχή κατά διαστήματα και ομίχλη, δεν του επέτρεψε να καταφτάσει.

Έτσι, με το πρώτο φως της ημέρας θα συνδράμει στις έρευνες που θα συνεχιστούν από το ίδιο σημείο όπου σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου, απέναντι από τις Καρυές στη θέση Παναγιά και επικεντρώνονται κοντά στο όρος Μιτσικέλι ,στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Μηλιωτάδες ,Καβαλλάρι και Ανθρακίτης.

Όπως αναφέρουν οι πηγές πληροφόρησης του onalert.gr, στο διθέσιο εκπαιδευτικός αεροσκάφος τύπου DV-20 που απογειώθηκε από την αερολέσχη Egnatia Aviation, επέβαινε ένα άτομο.

Το χρονικό

Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη και επρόκειτο να φτάσει στα Ιωάννινα όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του newsit.gr, το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δόθηκε στις 12.29, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ δυνάμεις της ΕΜΑΚ και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.