Ιωάννινα: Διαμαρτυρία για την προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου στο αστυνομικό τμήμα Τύριας

“Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την απαράδεκτη προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Δωδώνης, στο Αστυνομικό Τμήμα της Τύριας χθες Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.

Ο συνάδελφος, προσήχθη μετά από επώνυμη καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης,  για έργο του Δήμου χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για καταγγελία για παράνομη απόληψη υλικού ή για παράνομη μεταφορά υλικού.

Μάλιστα ενώ υπήρχε καταγγελία ότι μεταφέρει υλικό από το ποτάμι, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν καν τον εργαζόμενο στο ποτάμι αλλά έξω από το αστυνομικό τμήμα Τύριας και παρόλα αυτά τον προσήγαγαν!

Να σημειωθεί ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει σε δημοτικό υπάλληλο να αρνηθεί να εκτελέσει κάποια εργασία, δηλαδή –ακόμα και αν ήταν παράνομη η εργασία- ο υπάλληλος δεν φέρει κάποια ευθύνη που εκτέλεσε εντολές.

Ακριβώς γι αυτό η αστυνομία θα μπορούσε να σταματήσει τις εργασίες και απλά να εξετάσει αν είναι παράνομες.  Αντίθετα επέλεξε να κρατήσει το συνάδελφό μας στο αστυνομικό τμήμα Τύριας μέχρι το μεσημέρι σαν να πρόκειται για κοινό εγκληματία.

Κράτος και δυνάμεις καταστολής δεν προσήγαγαν ποτέ κανένα εργολάβο, ούτε καν σταμάτησαν προσωρινά όλους εκείνους που λεηλατούν τα ποτάμια των Ιωαννίνων ανεξέλεγκτοι για να βγάλουν «καθαρό κέρδος» από τα έργα του δημοσίου. Αντίθετα κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα το δημοτικό υπάλληλο που μετέφερε υλικό του Δήμου για να εκτελέσει έργο του Δήμου μετά από  εντολή που έλαβε από την υπηρεσία του!

Προφανώς αρωγούς και συμπαραστάτες σε αυτό το έργο, βρίσκουν και ορισμένους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Δωδώνης που αντί να απαιτούν περισσότερα δημόσια έργα εμποδίζουν ακόμα και αυτά τα λίγα που μπορούν να γίνουν από το Δήμο. ”

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων