Ιωάννινα: Τα αδέσποτα απέκτησαν σπιτάκια

Δώδεκα καλαίσθητα σπιτάκια τα οποία θα φιλοξενήσουν αδέσποτα προσφέρει στο Δήμο Ιωαννιτών η εταιρεία Bikewise.

Η παραλαβή των πρώτων έγινε το πρωί από τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Τσόλη. Τα δύο σπιτάκια τοποθετήθηκαν στο Πάρκο Ηρώων (Ρολόι) ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο Νίκος Τσόλης σε δηλώσεις που έκανε ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της εταιρείας για την προσφορά τους στο Δήμο.

«Είναι μία νέα προσπάθεια που ξεκινά με τη βοήθεια των συμπολιτών μας με στόχο να περιορίσουμε τα αδέσποτα που βρίσκονται στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Ο Δήμος συνεχίζει το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων με πολλές δράσεις. Συγκεντρώνουμε τα αδέσποτα, τα οποία μεταφέρονται στο κυνοκομείο όπου γίνονται οι στειρώσεις και παρέχεται όλη η απαραίτητη φροντίδα» τόνισε ο κ. Τσόλης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις υιοθεσίες. Το τελευταίο τρίμηνο υιοθετήθηκαν πάνω από 140 αδέσποτα, γεγονός που δείχνει την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανταπόκρισή τους στις πρωτοβουλίες του Δήμου.

«Οι πολίτες ανταποκρίνονται στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος. Οι πολίτες πρέπει να συνεργάζονται και κυρίως να μεριμνούν για τα ζώα τους και να μην τα εγκαταλείπουν, κάτι που αυξάνει τον αριθμό των αδέσποτων», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος.

Ο κτηνίατρος του καταφυγίου αδέσποτων Λεωνίδας Παπαιωάννου ευχαρίστησε τον Δήμο για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει. Όπως είπε στο καταφύγιο φιλοξενούνται εξήντα ζώα και πρώτη προτεραιότητα είναι να αυξηθούν οι υιοθεσίες.

Οι υπεύθυνοι του τουριστικού γραφείου Bikewise Χαρά Πλιάτσικα και Λευτέρης Φατές ανέφεραν ότι πήραν την πρωτοβουλία να δωρίσουν τα σπιτάκια ώστε να κάνουν καλύτερες τις συνθήκες για τα αδέσποτα αλλά και για να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας.