Ιωάννινα: Τρία μωρά με Covid στα νοσοκομεία της πόλης

Με μικρή χαλάρωση των μέτρων και μεγάλη προσδοκία για έλεγχο τη πανδημίας ξεκινά η καθοριστικής σημασίας εβδομάδα. «Εβδομάδα δείκτης» για το ακριβές χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης της αγοράς και κυρίως του τουριστικού τομέα που αποτελεί τη ζωογόνο δύναμη της εθνικής και τοπικής οικονομίας. Η πανδημία ακόμη δεν δείχνει σημάδια αναχαίτισης και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα δοκιμάζοντας τα όρια του εθνικού συστήματος υγείας.

Το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο καταγράφηκαν 86 κρούσματα. Από αυτά 52 στα Γιάννενα, 10 στην Άρτα, 11 στην Πρέβεζα και 13 στη Θεσπρωτία.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηπείρου χαρακτηρίζεται καλή αν και διαρκώς επιδεινώνεται λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων. Στα 4 νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά περί τους 90 ασθενείς και η πίεση εστιάζεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ παραμένουν διαθέσιμες ελάχιστες κλίνες. Η πλειονότητα των ασθενών είναι στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για κορονοϊό.

Στο Πανεπιστημιακό μεταφέρθηκε και ένα βρέφος λίγων ημερών με ήπια συμπτώματα. Σε καλή κατάσταση νοσηλεύονται ακόμη δύο μωρά, το ένα στο Πανεπιστημιακό και το άλλο στο Χατζηκώστα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και μέχρι τώρα στην Ήπειρο έχουν εμβολιαστεί περί τα 50 χιλ. άτομα. Εξ αυτών, περίπου 17 χιλ. δικαιούχοι έχουν κάνει και τις δυο δόσεις. Οι μισοί εμβολιασμοί έχουν γίνει στα Γιάννενα.