Κακοκαιρία στην Ήπειρο: Πιθανή χιονόπτωση και στην πόλη των Ιωαννίνων

Έκτακτο Δελτίου Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το οποίο αφορά και την Ήπειρο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της αναμενόμενης κακοκαιρίας, είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά την πόλη των Ιωαννίνων και σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού που δημοσιεύει το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι πιθανή η χιονόπτωση και μέσα στην πόλη.

Αναλυτικά:

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου με βροχές στην πόλη και χιόνια αρχικά στα ορεινά και την Κυριακή και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Για σήμερα Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις. Τη νύχτα οι βροχοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικών διευθύνσεων, ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στην πόλη και χιόνια στις περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600-700 μέτρων. Τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρη χιονόπτωση είναι πιθανό να σημειωθεί και στην πόλη. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Α-ΝΑ ασθενείς, στρεφόμενοι το απόγευμα σε Α-ΒΑ μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτερα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στην πόλη και χιόνια στις γύρω περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600-700 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικών γενικά διευθύνσεων ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.