Καταγγελία της Μητρόπολης για περίεργες μεταφορές και «πλιάτσικο» στη Βελλά

Διαβάστε την ανακοίνωση της Μητρόπολης:

“Πληροφορηθήκαμε από τον Δήμαρχο Πωγωνίου ότι κρυφά και χωρίς καμία ενημέρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και της Ιεράς Μονής Βελλάς φορτώνονται και μεταφέρονται πράγματα, δήθεν της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς προς προορισμό που δεν γνωρίζουμε. Γι’ αυτή την μετακίνηση υλικού, που δεν γνωρίζουμε τί είδους είναι, δεν είχαμε καμία σχετική ενημέρωση ούτε από τους υπευθύνους του Υπουργείου Παιδείας, ούτε από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, ούτε από την μέχρι τώρα Πρόεδρο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς.

Μια τέτοια ενέργεια, χωρίς την ενημέρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και της Ιεράς Μονής Βελλάς, η οποία μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου, έχει προγραμματισθεί να συνεχισθεί, αποτελεί σοβαρό ατόπημα και θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «πλιάτσικο».

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων διαμαρτύρεται έντονα γι’ αυτή την πρακτική, ενημερώνει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, καταγγέλει ό,τι συνέβη, εν τη απουσία μάλιστα του Μητροπολίτου σε Συνοδική Αποστολή στη Γερμανία επί δεκαήμερο, παραγγέλλει στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βελλάς να σφραγίσει τους χώρους της Ιεράς Μονής και να απαγορεύσει την είσοδο στον οποιονδήποτε και, τέλος, ζητά από κάθε υπεύθυνο ( Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, πρώην Πρόεδρο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς) να ενημερώσουν την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και την Ιερά Μονή Βελλάς για το τί έχουν πάρει μέχρι τώρα και να έρθουν σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και την Ιερά Μονή Βελλάς για το τί προτίθενται να πράξουν.

Επισημαίνουμε ότι η ενημέρωση που έχουμε μέχρι τώρα λέει ότι το υλικό που υπάρχει στους χώρους της Ιεράς Μονής – Σχολής Βελλάς θα έπρεπε να παραμείνει εκεί για την λειτουργία της Σχολής Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών, της οποίας η λειτουργία πρόκειται να αρχίσει από το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή μας για την μη ενημέρωσή μας για ό,τι έχει συμβεί, καλούμε όλους τους τοπικούς παράγοντες (Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειάρχη Ηπείρου, Δήμους και Δημάρχους, Συλλόγους Βελλαϊτῶν και Προέδρους αυτών) να αντιδράσουν δεόντως, σταματώντας το άνευ οιασδήποτε ενημερώσεως «πλιάτσικο». Τέλος, παρακαλούμε όλους τους Βελλαΐτες να επαγρυπνούν, διότι δυστυχώς η προσβολή προς την Ιερά Μονή Βελλάς συνεχίζεται.

 

Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΑΞΙΜΟΣ