Κόλαση φωτιάς και στη Χασιά – Καίγονται σπίτια (Βίντεο)

Απελπιστική είναι αυτή την ώρα η κατάσταση με την φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή στις 11.56 και πέρασε στη Χασιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει σε κατοικημένη περιοχή και καίγονται τα πρώτα σπίτια όπως θα δείτε στις εικόνες του newsit.gr.

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο newsit.gr ο γ.γ. Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος.Όπως τόνισε, η φωτιά καίει περιμετρικά στο χωριο και καίει σπιτια που βρισκονται στα όρια του οικιστικού ιστού. Ο Δήμος, η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ και η αστυνομία αναζητούν ανθρώπους μήπως υπάρχουν στις περιοχές αυτές να τους απομακρύνουν.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες στα Άνω Λιόσια ανοίγουν τα ΚΑΠΗ και το δημαρχείο προκειμένου να μεταβούν εκεί όσοι εγκαταλείπουν την περιοχή.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (22.08.23) εστάλη μήνυμα από 112 για εκκένωση προς τα Άνω Λιόσια.  «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

 

Η φωτιά προς στιγμήν περικύκλωσε τη Μονή Κλειστών και αναμένεται να γίνει μεταφορά των μοναχών από άνδρες της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στη Μονή βρίσκονται 50 άτομα.

Στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ έχουν κινητοποιηθεί και εναέριες δυνάμεις.