Κόνιτσα: Εθελοντές καθάρισαν τον Αώο και άφησαν τα σκουπίδια μπροστά στο Δημαρχείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Για ακόμη μία φορά εθελοντές καθάρισαν τον ποταμό Αώο στην Κόνιτσα από τα σκουπίδια συγκεντρώνοντας αυτή τη φορά 10 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών.

Με πρωτοβουλία του κατοίκου της περιοχής, Νίκου Κυρίτση και ιδιοκτήτη της NO LIMITS και συμμετοχή εθελοντών από την Κόνιτσα, τα Γιάννενα και τη Φλώρινα, μαζεύτηκαν εκατοντάδες πλαστικά που κρέμονταν στα δέντρα ενός από τους σημαντικότερους ποταμούς του Αώου. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Κυρίτσης που ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει ενέργειες καθαρισμού του ποταμού με πρωτοβουλία του οι σακούλες που μαζεύτηκαν τοποθετήθηκαν στα σκαλιά, μπροστά στο Δημαρχείο ” θέλοντας να αναδειχθεί η ουρανομήκης εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Κόνιτσας.”

Εντωμεταξύ την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, αφου ειδοποιήθηκε απο κάτοικο της περιοχής για το θλιβερό θέαμα, πήγε στην Κόνιτσα είδε τα εκατοντάδες σκουπίδια στο ποτάμι, είδε και τις μαύρες σακούλες που είχε μαζέψει η NO LIMITS με τους εθελοντές και τηλεφώνησε στον Νίκο Κυρίτση με σκοπό να συναντηθούν στην Περιφέρεια. Την Τετάρτη που πέρασε πράγματι συναντήθηκαν, και αφού συμφώνησε κι ο Περιφερειάρχης, αποφασίστηκε να αναθέσουν σε εργολάβο το μάζεμα των σκουπιδιών.

Η αντίδραση του Δημάρχου Κόνιτσας, Νίκου Εξάρχου, πάντως δεν ήταν τόσο ψύχραιμη και μάλλον είδε το δέντρο και έχασε το δάσος. Με ανάρτησή του στο Facebook δείχνει ότι μάλλον δεν αντιλήφθηκε το συμβολικό της πράξης της τοποθέτησης των σκουπιδιών και γράφει μεταξύ άλλων ” ΣΙΓΑ ΡΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ” καταγγέλοντας την πράξη. Θεωρεί δε ότι η πράξη είναι στοχευμένη κατά του δημάρχου και της παράταξής του.

Πέρα από τις καταγγελίες κατά των επαναστατών όπως τους χαρακτηρίζει, καλό είναι να δούμε σε πράξη και από επίσημους φορείς παρόμοιες με των εθελοντών ενέργειες καθαρισμού του ποταμού – κόσμημα για την Κόνιτσα και όλη την περιοχη.