Μαύρα πανιά κρεμάνε οι έμποροι στα καταστήματα της Άρτας

“Ο Εμπορικός κόσμος δεν αντέχει άλλο , τρείς λέξεις κυριαρχούν στον μυαλό του , στο μαγαζί του και στο σπίτι του :

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ – ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ – ANIKANOTHTA

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ : γιατί μετά το πρώτο lockdown μας είπαν ότι δεν θα     ξανακλείσουμε και μας κλείσανε ,

                        γιατί στο δεύτερο lockdown μας είπαν ότι θα ανοίξουμε στις γιορτές και μας απαγόρευσαν να ανοίξουμε,

γιατί μας είπαν ότι από το click away θα πάμε στο click in shop και το αποτέλεσμα ήταν πάλι καθολικό κλείσιμο.

ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ : Από τους δέκα μήνες εμφάνισης του covid 19 στη χώρα μας, τα καταστήματά μας παραμένουν κλειστά ,τους πέντε , με κυβερνητική απόφαση.

Οι υποχρεώσεις : ενοίκια, ασφαλιστικές, εισφορές  ,πάγια έξοδα των επιχειρήσεων , επιταγές , δόσεις δανείων έχουν συσσωρευτεί .

Οι έμποροι δουλεύουν ως εργάτες γης για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους .

Το μόνο που τους χόρτασε είναι το τάξιμο για βοήθεια , γιατί το δόσιμο δεν το είδαν ποτέ.

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ : Γιατί παρόλο που στην κυβέρνηση είχαν την εμπειρία από το πρώτο lockdown και έπρεπε να ετοιμαστούν (ΜΕΘ- ΓΙΑΤΡΟΥΣ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ)  για να μην έχουμε δεύτερο , μας πήγαν σ αυτό ,με χειρότερες συνθήκες , με πενήντα νεκρούς την μέρα, με κανέναν έλεγχο στον κόσμο που κυκλοφορεί και με κανένα σχέδιο για το εμπόριο , που το έχουν αφήσει στο έλεος του θεού.

                              Συγκρίνουν το άνοιγμα των σχολείων με το άνοιγμα των καταστημάτων .

Στα σχολεία θα συνυπάρχουν εικοσιπέντε μαθητές σε κάθε τάξη ,ενώ στα καταστήματα θα είναι μόνο ο ιδιοκτήτης και η πώληση θα γίνεται με ραντεβού.

Στις Εκκλησίες που άνοιξαν τα Θεοφάνεια, παρά την απαγόρευση, σφύριζαν αδιάφορα , λέγοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων θα φέρει δύο χιλιάδες κρούσματα την ημέρα.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας με αίσθημα ευθύνης αποφάσισε να προτείνει στα μέλη του αλλά και σε άλλους φορείς τις παρακάτω ενέργειες  σε ένδειξη διαμαρτυρίας :

·         Την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 οι συνάδελφοι έμποροι να κρεμάσουν μαύρα πανιά στα καταστήματά τους .

·         Να βρίσκονται στην πόρτα του καταστήματος  τους από τις 10πμ έως τις 12μμ , τηρώντας ΟΛΑ τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

·         Όλοι οι Επαγγελματικοί σύλλογοι της Άρτας, να ακολουθήσουν και αυτοί τις παραπάνω ενέργειές μας .

·         Το Επιμελητήριο, σε ένδειξη συμπαράστασης στα μέλη του , να παραμείνει κλειστό.

·         Η Περιφέρεια Άρτας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους Αρτινούς εμπόρους να μην λειτουργήσει καμία υπηρεσία της.

·         Οι Δήμοι του Νομού Άρτας  σε ένδειξη συμπαράσταση στους Αρτινούς εμπόρους να μην λειτουργήσουν καμία υπηρεσία τους.

·         Το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 συγκέντρωση στις 09πμ των συναδέλφων εμπόρων (με τα αυτοκίνητά τους) μέσα στο μεγάλο πάρκινγκ -δίπλα στο εκθεσιακό κέντρο- για αυτοκινούμενη  πορεία διαμαρτυρίας, μέσα στην πόλη

Σας κάνουνε επίσης γνωστό ότι συνυπογράφουμε το κείμενο τον τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησής του, που προτείνει να ανοίξουμε τα καταστήματα πειραματικά .

Να αποτελέσει έτσι η Ήπειρος, με τα ελάχιστα κρούσματα, το επίσημο test της Χώρας  με αυστηρά μέτρα ανοίγματος της επιχειρηματικότητας από τις 15/01/2020.

Τέλος, οι έμποροι της Άρτας τηρήσαμε με το παραπάνω όλα τα υγειονομικά μέτρα, σε κάθε άνοιγμα των καταστημάτων μας.  Συνεχίζουμε να τα ακολουθούμε και τώρα που τα εμπορικά μας είναι κλειστά και θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο όσο κριθεί (από τους ειδικούς) αναγκαίο και απαραίτητο.

ΜΑΣΚΕΣ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ