Μεγάλο αφιέρωμα του euronews στην Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου

Εκτενές αφιέρωμα στην Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου είχε το ευρωπαϊκό πολυγλωσσικό τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων το euronews.

Γυρίσματα σε Δωδώνη, Γιτάνη, Αμβρακία, Κασσώπη και Δωδώνη και συνεντεύξεις αποτυπώνουν την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Σωματείο “Διάζωμα” και είχε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο επικεφαλής του cluster επιχειρήσεων που υποστηρίζει την Πολιτιστική Διαδρομή Νίκος Καράμπελας υπογραμμίζει ότι το όλο εγχείρημα θα έχει πετύχει “όταν ο επισκέπτης γευθεί και αισθανθεί τον σημερινό πολιτισμό, τον καθημερινό πολιτισμό της περιοχής την οποία επισκέπτεται. Να γευθεί εξαιρετικό ελαιόλαδο, να πάρει κάποια βότανα που αναπτύσσονται τόσο πολύ στην Ήπειρο. Να πάρει μέλι και να έχει την Ηπειρώτικη φιλοξενία”.

Συνεντεύξεις παραχώρησαν ακόμα ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Γιώργος Σμύρης καθώς και η ιστορική και κοινωνική λαογράφος Γεωργία Κιτσάκη. Μετά την πανδημία εξάλλου η Περιφέρεια Ηπείρου θα πραγματοποιήσει διαφημιστική καμπάνια με στόχο την προσέλκυση τουριστών από ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από όλο τον κόσμο.