Μητρόπολη Ιωαννίνων: Πώς θα γίνουν οι ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας – Τα μέτρα για τον κορονοϊό

Τι αναφέρει η ανακοίνωση…

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν της εκδόσεως της νέας Εγκυκλίου για τα μέτρα που ισχύουν και θα πρέπει να τηρούνται στις λατρευτικές συνάξεις κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος όπως έχει ανακοινωθεί, ασφαλώς όμως με την αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων, που σημαίνει ότι αυτοί που εισέρχονται στους Ναούς κατά τις Ιερές Ακολουθίες θα πρέπει να φορούν τις προβλεπόμενες μάσκες και να φέρουν μαζί τους τα προβλεπόμενα πιστοποητικά εμβολιασμού – νόσησης ή τα προβλεπόμενα διαγνωστικά τεστ.

Ιδιαίτερα γίνεται γνωστό ότι φέτος θα γίνει και πάλι η κατά παράδοση συνάντηση των Επιταφίων των ενοριών της πόλεως, η οποία θα λάβει χώρα στην πλατεία Πύρρου στις 10.00 η ώρα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Επειδή όντως κατά τη συνάντηση των Επιταφίων θα υπάρχει συνωστισμός, παρακαλούνται άπαντες οι συμμετάσχοντες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο, να φροντίσουν για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και οπωσδήποτε, όπως προβλέπεται από το νόμο, να φορούν τις προβλεπόμενες μάσκες.

Τέλος, ο Μεγάλος Εσπερινός της Αγάπης θα τελεσθεί πανηγυρικά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις 11.00 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, αλλά επίσης την ίδια ώρα και σε όλες τις υπόλοιπες Εκκλησίες της πόλεως.

Με εγκάρδιες ευχές για καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδος, για καλή πνευματική προετοιμασία και συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας, ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση.