Νέες δηλώσεις για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Το ίδιο χέρι σκότωσε τα αγγελούδια και υπάρχουν στοιχεία»

Το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα καθηλώνει με τους αστυνομικούς να συμπληρώνουν καθημερινά όλο και περισσότερο, το παζλ της υπόθεσης. Η κάθε αναφορά προκαλεί σχόλια και συζητήσεις…

Η Πάτρα και ολόκληρη η χώρα περιμένει τις απαντήσεις για το πώς πέθαναν τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας. Οι καταθέσεις αξιολογούνται με προσοχή, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση, να εμφανίζονται πεπεισμένοι πως στο τέλος η άγνωστη αλήθεια θα λάμψει. Θα φανεί τι κρύβει αυτό το θρίλερ, που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο μυστηριώδη των τελευταίων δεκαετιών.

Νέες δηλώσεις για το θέμα έκανε ο Θανάσης Κατερινόπουλος. Ο επίτιμος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. επανέλαβε πως «βλέπει» εγκληματική ενέργεια πίσω από τους αναπάντεχους θανάτους και εκτίμησε πως πίσω από αυτούς κρύβεται το ίδιο πρόσωπο. Εκτίμησε μάλιστα πως η υπόθεση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο χαρακτηρίζεται, αφού όπως είπε υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις, που οδηγούν τα βήματα της μεγάλης έρευνας.

Εγκληματική ενέργεια χαρακτήρισε τους διαδοχικούς θανάτους των παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα ο επίτιμος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος εκτοξεύει νέους «κεραυνούς» σχολιάζοντας τα δεδομένα της περίεργης, αλλά και σύνθετης αυτής υπόθεσης. Ο έμπειρος απόστρατος αξιωματικός παίρνει το ρίσκο να εκτιμήσει δημοσίως ότι κάποιος ή κάποιοι έκοψαν το νήμα της ζωής των τριών αγγέλων και μάλιστα ότι πίσω από τους δύο θανάτους, της 9χρονης Τζωρτζίνας και της 3,5 ετών Μαλένας στο νοσοκομείο βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο.

«Κατά 98% έχω πειστεί ότι κάποιο ανθρώπινο χέρι έκοψε το νήμα της ζωής των τριών παιδιών και αφήνω ένα μικρό ποσοστό να έχει συμβεί κάτι άλλο, επιστημονικά ανεξήγητο. Εδώ έχουμε μια αλληλουχία συμπτώσεων και μάλιστα επαναλαμβανόμενων. Και συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες παύουν να είναι συμπτώσεις» λέει στην εφημερίδα «Espresso» ο έμπειρος αξιωματικός.

«Αν, τελικά, δεν προκύψει κάποιο γονιδιακό ζήτημα, δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από αυτήν της εγκληματικής ενέργειας. Eπίσης, ένα ακόμα δεδομένο είναι πως όλοι οι θάνατοι επήλθαν Σαββατοκύριακα, κάτι που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση» είπε. Ο κ. Κατερινόπουλος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, λόγω του μειωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τα Σαββατοκύριακα, να μπήκε κάποιος «επισκέπτης» στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν τα δύο κορίτσια από τα τρία και να τους έκανε κακό.

«Δεν ρίχνω ευθύνη στους γονείς, που βιώνουν το δράμα τους και οι καταθέσεις τους θα είναι καταλυτικές, αλλά πρέπει κυρίως να εντοπιστούν όλοι όσοι είχαν πρόσβαση στους θαλάμους των παιδιών εκτός από τους ίδιους και να εξεταστούν εξονυχιστικά» διευκρινίζει.

Ο απόστρατος αξιωματικός ρωτήθηκε επίσης αν εκτιμά ότι πίσω από τους θανάτους των παιδιών βρίσκεται το ίδιο χέρι και η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Για τους θανάτους των παιδιών που κατέληξαν στο νοσοκομείο πιστεύω πως πίσω από αυτούς βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο, το ίδιο χέρι» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτό βεβαίως δεν μπορούμε να το πούμε για τον θάνατο της Ιριδας στο σπίτι της».

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν θα λυθεί το μυστήριο ή αν αυτή η υπόθεση θα μείνει στα αστυνομικά και τα ιατρικά χρονικά ως ένας άλυτος γρίφος που μπήκε στο αρχείο. «Δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολη υπόθεση» υποστηρίζει λακωνικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος και εκτιμά ότι θα χρειαστεί τον χρόνο της, αλλά τελικά θα διαλευκανθεί από τους έμπειρους αξιωματικούς που την έχουν αναλάβει.

«Ενας καλός ερευνητής πρέπει να εξετάζει τα πάντα. Υπάρχει, βεβαίως, το τεκμήριο της αθωότητας για όλους, αλλά για τον ερευνητή αστυνομικό όλοι είναι ύποπτοι ώσπου να αποδειχθεί το αντίθετο. Οταν ερευνάται μια υπόθεση, βεβαίως σε αυτήν παίζουν ρόλο τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Σε μια έρευνα υπάρχουν και άλλες παράμετροι που υποχρεούται να ψάξει η Αστυνομία» λέει ο επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με το αν πιστεύει ότι οι αστυνομικοί έχουν ήδη κάποια στόχευση στην έρευνά τους.

newsit.gr